Home / AKTUELNO / OPŠTA TUČA U SKUPŠTINI: MARTINOVIĆ NASRNUO NA POSLANIKA DVERI- OBRADOVIĆ GA OBORIO (VIDEO)

OPŠTA TUČA U SKUPŠTINI: MARTINOVIĆ NASRNUO NA POSLANIKA DVERI- OBRADOVIĆ GA OBORIO (VIDEO)

U Skupštini Srbije došlo je do incidenta nakon što su poslanici Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić ušli na sednicu kako bi izrazili nezadovoljstvo što srpske vlasti nisu reagovale na usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

Kako prenosi N1, Obradović i Kostić su se sukobili sa šefom poslaničke grupe SNS u srpskom parlamentu Aleksandrom Martinovićem, nakon čega je nastao opšti metež.

Noseći transparente „Vučić i Milo – braća blizanci“ i „Srbijo, zašto ćutiš?“, Obradović i Kostić su stali za govornicu parlamenta i upitali poslanike vladajuće koalicije zašto ne reaguju na usvjanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i hapšenje poslanika Demokratskog fronta.

Kako navodi Tanjug, Obradović je kod govornice počeo da govori, ali se u prenosu nije moglo čuti šta, jer je mikrofon bio isključen.

Na to su reagovali poslanici vladajuće većine Vladimir Marinković, Aleksandar Martinović i ministar Aleksandar Vulin, i prišli Obradoviću i Kostiću.

Šef poslanika naprednjaka Aleksandar Martinović u jednom trenutku je ustao iz poslaničke klupe i prišao govornici, ali se Kostić isprečio između njega i Obradovića, došlo je do povlačenja, a zatim je lider Dveri odgurao Martinovića.

N1 navodi da je tada nastao opšti metež i guranje u kojem je, pored poslanika Dveri i vladajuće koalicije, učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Jedan od poslanika SNS-a oteo je transparente poslanicima Dveri i pocepao ih.

U sali se pojavilo i skupštinsko obezbeđenje, ali ih je predsednica Skupštine Maja Gojković pozvala da ne reaguju, a poslanike da ne nasedaju na provokacije, da budu uzdržani i da se povrati mir.

Situacije se nakon nekoliko minuta smirila, poslanicu su se vratli u klupe, a Obradović i Kostić su napustili salu, navodi N1.

Nakon toga, u skupštinskom holu se Obradović obratio novinarima i rekao da je to bio „politički performans“, uobičajen u svetskoj parlamentarnoj praksi, sa ciljem da izraze nezadovoljtsvo i odlukama u Podgorici i „mlakim“ reagovanjem u Beogradu na te odluke.

Sednica je nakon desetak minuta nastavljena raspravom o amandmanima na izmene i dopune Zakona o Vojsci Srbije.

Pogledajte video:

(N1, Tanjug)

Check Also

A TVRDE DA SU BEZBEDNE?! TRUDNICAMA ZABRANJENO DA SE VAKCINIŠU PROTIV KORONE…

Dok se ne urade studije o bezbednosti vakcinacije trudnica, one neće biti vakcinisane, poručio je …