Home / AKTUELNO / RUSI RAZOTKRILI HAOS U CRNOJ GORI: EVO KOJI STRANAC JE BIO U PODGORICI PRE ZASEDANJA PARLAMENTA!

RUSI RAZOTKRILI HAOS U CRNOJ GORI: EVO KOJI STRANAC JE BIO U PODGORICI PRE ZASEDANJA PARLAMENTA!

Parlament Crne Gore, pod patronatom Duška Markovića i Mila Đukanovića, izglasao je noćas sporni Zakon o slobodi veroispovesti, te time sve srpske svetinje, kojih u ovoj državi ima oko 700, pripisuju Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Narod Crne Gore se pobunio protiv autokratskog režima, te su se sinoć okupili i blokirali glavne puteve, kako bi time jasno poslali poruku da se ne slažu sa odlukom plaćeničke vlasti.

Koliko je skandalozna odluka govori i to da i ruski mediji bruje o usvajanju pomenutog zakona.

Ruski Sputnjik piše o jučerašnjim dešavanjima, napominjući da je crnogorska policija uhapsila nekoliko pripadnika Demokratskog fronta nakon sukoba u parlamentu zbog kontroverznog zakona o veri.

U narednom tekstu, nakon izglasavanja, Sputnjik internešnal podseća da isti izaziva negodovanje javnosti i podseća da je Crna Gora godinama, kao Crnogorska eparhija i primorje, bila deo Srpske pravoslavne crkve.

Ria novosti pišu o brutalnom prebijanju vernika tokom protesta protiv zakona o veri, te podseća da su građani protestovali na severu zemlje i blokirali puteve.

Ruska agencija Tass ukazuje na činjenicu da je bivši američki senator koji je „veoma aktivan“ u produbljivanju crkvenog raskola u Ukrajini posetio Crnu Goru pre usvajanja predloga zakona o veri.

Podsećamo, parlament Crne Gore usvojio je Zakon o slobodi veroispovesti kojim se legalizuje otimanje imovine SPC u ovoj zemlji.

Za Zakon je glasalo 45 poslanik DPS-a, SD-a, Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative i Force, kao i poslanici SDP-a.

Poslanici su pozdravili aplauzom usvajanje Zakona. Poslanici vladajuće koalicije i SDP-a odbili su jednoglasno 103 amandman DF-a na Predlog zakona.

Zakon je usvojen u odsustvu poslanika Demokratskog fronta koji su privedeni i Posebnog kluba poslanika koji je ranije danas napustio sednicu.

Check Also

DOBRE VESTI! STIŽE NOVA POMOĆ OD DRŽAVE! OVAJ PUT ZA PENZIONERE, RADNIKE, ALI I OSTALE GRAĐANE, EVO I NA ŠTA BI MOGLI DA RAČUNAJU

Početak masovne vakcinacije u Srbiji doneo je određenu dozu optimizma i nadu da bi pandemija …