Home / AKTUELNO / OPŠTI HAOS U JUŽNOJ KOREJI: Narod neće američku PVO, ima povređenih u neredima! (VIDEO)

OPŠTI HAOS U JUŽNOJ KOREJI: Narod neće američku PVO, ima povređenih u neredima! (VIDEO)

Veliki neredi su izbili u južnokorejskom gradu Seongjuu, kada se nekoliko stotina protivnika raspoređivanja naprednog protivraketnog oružja.

Kako prenose svetski mediji, meštani provincije Gjeongsangbuk-do su izašli na ulice u znak protesta zbog raspoređivanja sistema THAAD.

Navodi se i da je došlo do sukoba sa policijom i to na mestu gde treba da budu postavljeni raketni lanseri u američkoj bazi koja se nalazi oko 300 kilometara od Seula.

Mediji prenose i da ima povređenih, a navodno su demonstranti pokušali da uđu u zgradu u kojoj su smeštene državne institucije.

Prethodno su četiri osobe pokušale da preskoče ogradu koja je postavljena ispred budućeg lansirnog mesta – svi su uhapšeni i odvedeni u policiju na ispitivanje.

Podsetimo, Južna Koreja je ranije saopštila da će privremeno rasporediti četiri lansera za američki protivraketni sistem, kao odgovor na nuklearnu probu Severne Koreje.

Takva odluka je izazvala dodatno zaoštravanje na Korejskom poluostrvu.

Pogledajte video:

 

Check Also

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije …