Home / AKTUELNO / MAJAMI POTOPLJEN: Bujice na ulicama, nema žive duše, grad neprepoznatljiv zbog uragana koji ga je opustošio (SNIMAK SA LICA MESTA)

MAJAMI POTOPLJEN: Bujice na ulicama, nema žive duše, grad neprepoznatljiv zbog uragana koji ga je opustošio (SNIMAK SA LICA MESTA)

500

Uragan Irma oslabio je danas na kategoriju 3 kada je pogodio jug Floride, gde je poplavio ulice Majamija i izazvao nestanak struje u oko 1,8 miliona domova i preduzeća. Nacionalni centar za uragane saopštio je da je oluja imala najjače udare vetra od 195 kilometara po času, prenosi Rojters.

Oko 60 centimetara vode moglo se videti u finansijskom okrugu Majamija, gde je jedna od glavnih ulica izgleda kao reka, navodi Bi-Bi-Si.

Centar je upozorio da će se gradovi Nejpls i Marko Ajland suočiti sa udarom snažnih vetrova u narednih nekoliko sati

Još veću opasnost od snažnih vetrova predstavlja podizanje nivoa mora koje, kako upozorava Si-En-En, preti da „proguta“ priobalne gradove.

Centar je izdao hitno upozorenje za stanovnike severozapadne Floride navodeći da će se nivo vode podići za tri do četiri metra.

Registrovano je i nekoliko tornada. Najmanje 30 osoba je stradalo u oluji, od kojih tri na Floridi.

Među žrtvama je i zamenica šerifa koja je poginula u saobraćajnoj nesreći rano jutros nakon što je provela noć radeći u skloništu, navodi AFP.

Oko 6,5 miliona ljudi, što je oko trećina populacije te američke države, dobilo je naredbu da napusti jug Floride.

Irma je najsnažniji uragan u istoriji merenja na Atlantiku, ali ne i prvi koji je pogodio Floridu.

Pogledajte ekskluzivni Telegrafov video, na kojem može da se vidi kakav se apokaliptičan scenario trenutno odvija u Majamiju.

Ulice su pretvorene u reke, nigde nema ljudi na vidiku, a udari vetra su izuzetno jaki. Moglo bi se reći da Majami trenutno izgleda kao grad duhova.

Situacija postaje ozbiljnija iz sata u sat, a sudeći po scenama koje nam dolaze iz Majamija, ovom gradu biće potrebno dosta vremena kako bi povratio stari sjaj.Check Also

CRNA GORA PLANIRA NAPAD NA PATRIJARHA SPC NA CETINJU

Patrijarh srpski Irinej trebalo bi sutra da se pojavi na podgoričkom aerodromu, a kako stvari …