Home / AKTUELNO / MAJAMI POTOPLJEN: Bujice na ulicama, nema žive duše, grad neprepoznatljiv zbog uragana koji ga je opustošio (SNIMAK SA LICA MESTA)

MAJAMI POTOPLJEN: Bujice na ulicama, nema žive duše, grad neprepoznatljiv zbog uragana koji ga je opustošio (SNIMAK SA LICA MESTA)

500

Uragan Irma oslabio je danas na kategoriju 3 kada je pogodio jug Floride, gde je poplavio ulice Majamija i izazvao nestanak struje u oko 1,8 miliona domova i preduzeća. Nacionalni centar za uragane saopštio je da je oluja imala najjače udare vetra od 195 kilometara po času, prenosi Rojters.

Oko 60 centimetara vode moglo se videti u finansijskom okrugu Majamija, gde je jedna od glavnih ulica izgleda kao reka, navodi Bi-Bi-Si.

Centar je upozorio da će se gradovi Nejpls i Marko Ajland suočiti sa udarom snažnih vetrova u narednih nekoliko sati

Još veću opasnost od snažnih vetrova predstavlja podizanje nivoa mora koje, kako upozorava Si-En-En, preti da „proguta“ priobalne gradove.

Centar je izdao hitno upozorenje za stanovnike severozapadne Floride navodeći da će se nivo vode podići za tri do četiri metra.

Registrovano je i nekoliko tornada. Najmanje 30 osoba je stradalo u oluji, od kojih tri na Floridi.

Među žrtvama je i zamenica šerifa koja je poginula u saobraćajnoj nesreći rano jutros nakon što je provela noć radeći u skloništu, navodi AFP.

Oko 6,5 miliona ljudi, što je oko trećina populacije te američke države, dobilo je naredbu da napusti jug Floride.

Irma je najsnažniji uragan u istoriji merenja na Atlantiku, ali ne i prvi koji je pogodio Floridu.

Pogledajte ekskluzivni Telegrafov video, na kojem može da se vidi kakav se apokaliptičan scenario trenutno odvija u Majamiju.

Ulice su pretvorene u reke, nigde nema ljudi na vidiku, a udari vetra su izuzetno jaki. Moglo bi se reći da Majami trenutno izgleda kao grad duhova.

Situacija postaje ozbiljnija iz sata u sat, a sudeći po scenama koje nam dolaze iz Majamija, ovom gradu biće potrebno dosta vremena kako bi povratio stari sjaj.Check Also

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije …