Home / AKTUELNO / Ori se Alahu Akbar sa Kalemegdana, više desetina muslimana se moli i klanja: Prolaznici u šoku, niko ne zna šta se dešava (VIDEO)

Ori se Alahu Akbar sa Kalemegdana, više desetina muslimana se moli i klanja: Prolaznici u šoku, niko ne zna šta se dešava (VIDEO)

molitva

Grupa pripadnika islamske veroispovesti, tačnije migranata, okupila se sinoć na Kalemegdanu ispod nadstrešnice u kojoj se molila Alahu.

– Alahu Akbar! – odzvanjalo je iz Donjeg grada. Ispod nadstrešnice nekoliko desetina muškaraca, kleče i saginju se do samog poda. Nekoliko žena stajalo je napolju, nijedna unutra.

Nesvakidašnji prizor zabeležili su slučajni prolaznici, pa okačili na Fejsbuk, odakle se raširio brzinom svetlosti. Ovaj trenutak nije uopšte sporan, ali jeste neobično da usred Beograda naiđemo na ovakvu scenu.

Tako nalaže islam, da se muškarci mole odvojeno od žena i da su žene ispod muškaraca u socijalnoj hijerarhiji, pa su one napolju i obred molitve vrše na zemlji, dok su muškarci počastvovani, te se mole ispod tende na drvenim daskama.

Ovaj video završio je na društvenim mrežama, a izazvao je bujicu komentara. I dok jedni razumeju potrebu migranata da se pomole kada su daleko od svoje domovine, prognani i neshvaćeni, drugima se ovaj prizor ne dopada.

Zaključak je da niko nije bio obavešten da će se ovakav verski skup dogoditi u Beogradu, a ljudi se pitaju zašto i ko im je to organizovao?

U svakom slučaju, ostaje otvoreno pitanje šta se to i kako sinoć desilo na Kalemegdanu?

Pogledajte i ostavite vaše mišljenje u komentarima:


(M.Čule-Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …