Home / AKTUELNO / Ostvarena prva trudnoća kao rezultat nove revolucionarne metode tima prof. dr Aleksandra Ljubića

Ostvarena prva trudnoća kao rezultat nove revolucionarne metode tima prof. dr Aleksandra Ljubića

trudnica-porodjajU Bolnici za ginekologiju sa porodilištem Jevremova, članici vodećeg privatnog zdravstvenog sistema MediGroup, na nabolji mogući način potvrđena je uspešnost metode podmlađivanja jajnika – nakon ove intervencije kod pacijentkinje je, koja je imala 20 neuspešnih pokušaja u inostrastvu, ostvarena trudnoća postupkom vantelesne oplodnje.

Program podmlađivanja jajnika u Bolnici za ginekologiju sa porodilištem Jevremova, osmišljen je i uveden sa idejom prevazilaženja velikog problema savremene reproduktivne medicine – prevremenog popuštanja funkcije jajnika.

Ovom metodom značajno se povećava mogućnost reprodukcije, poboljšava kvalitet života žena, odlaže menopauza i sprečavaju bolesti vezane za prestanak funkcije jajnika.

U cilju lečenja steriliteta, tim prof. dr Aleksandra Ljubića, autoriteta na polju lečenja steriliteta i vantelesne oplodnje, nedavno je realizovao i metodu obnavljanja funkcije jajnika matičnim ćelijama i faktorima rasta.

Za ovaj revolucionarni postupak, kao deo sveobuhvatnog i jedinstvenog programa nazvanim SEGO, vlada veliko interesovanje kako među pacijentkinjama iz zemlje tako i iz sveta.

– Radi se o prvom integrativnom programu koji koriguje različite razloge popuštanja funkcije jajnika. Sastoji se od različitih procedura i postupaka: lečenja sopstvenim matičnim ćelijama dobijenim iz koštane srži, obnavljanja ćelijskih energetskih potencijala kao i odgovarajućih terapija suplementima.

Sve ovo ima za cilj stvaranje kvalitetnih jajnih ćelija, kao i sveukupno poboljšanje kvaliteta života žena – kaže prof. dr Aleksandar Ljubić.

(Blic)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …