Home / U FOKUSU / Bivši savetnik američke vlade P.K. Roberts: Uvertira za treći svetski rat biće postavljanje američkih raketa u Rumuniji i Poljskoj!

Bivši savetnik američke vlade P.K. Roberts: Uvertira za treći svetski rat biće postavljanje američkih raketa u Rumuniji i Poljskoj!

RobertsNEZNANjE I GLUPOST AMERIČKOG NARODA UNIŠTIĆE SVET – PRE ILI KASNIJE

• Regan vodio je pregovore sa Gorbačovom o okončanju Hladnog rata, kao najperspektivnijem dostignuću XX veka. Režimi Klintona, Buša-mlađeg i Obame učinili su sve što je moguće da obnove napetost u odnosima između nuklearnih sila i usijali su ih do te mere da se sada situacija u malo čemu razlikuje od Hladnog rata
• Bela kuća tvrdi da je glasanje na Krimu besmisleno jer čitava Ukrajina ne može da glasa.

Krajnje ograničeno razmišljanje i potpuno nesmotrena tvrdnja koja je diskreditovala američku revoluciju zato što britanski narod tada nije mogao da glasa. Po logici u ime koje Bela kuća želi da se Krim vrati Kijevu, SAD moraju biti vraćene Velikoj Britaniji. A ja sumnjam da bi nas Englezi prihvatili. Kome je potreban ratni zločinac čiji se narod guši u oholosti?!

• Sada je pred svetom takva budućnost da će bezbrižni Amerikanci izabrati za predsednika obezumljenog nekompetentnog prestupnika koji je predsednika Rusije proglasio za „novog Hitlera“. Izjava te glupe kuje u suštini je deklaracija nuklearnog rata. A tog opasnog, ludog, nekompetentnog druga izabrala je Demokratska partija za sledećeg predsednika SAD!

Piše: Pol Krejg ROBERTS

SUDEĆI po tekstovima Reuters koje su pripremili novinari Robin Emot i Sabina Zibold, Zapad očigledno boluje od nedostatka časnih, pametnih i odgovornih novinara i činovnika.

Evo primera nekompetentnog i nečasnog ponašanja novinara, a zatim zapadnih činovnika iz vlasti.
Emot i Zibold opisuju NATO kao „odbrambeni savez Zapada“. A NATO je osnovan kao alijansa za vođenje ofanzivnog rata.

5004Ako se uzmu u obzir pravila koja su SAD odredile u Nirnbergu, to je ratni zločin. Upravo je pod zastavom NATO-a niz zemalja bio podvrgnut bombardovanju i osvojen, a njihove vlade svrgnute od strane Vašingtona koji je delovao pod zaštitom NATO-a.

A te razrušene zemlje nisu predstavljale apsolutno nikakvu pretnju za Vašington i nisu preduzimale nikakva agresivna dejstva protiv članova NATO-a. Kako je moguće da novinari i urednici Reuters to ne znaju?

Zašto sredstva agresije Vašingtona oni nazivaju „odbrambenim savezom“?
Emot i Zibold tvrde da je „agresija Rusije“ bila razlog za to što je NATO rasporedio 3.000 do 4.000 vojnika u zemljama Baltika i Poljske. Drugim rečima, nešto što, u stvari, ne postoji, odnosno, agresija Rusije u odnosu na zemlje Baltika, postala je uzrok za aktiviranje ratnih dejstava.

Novinari ne postavljaju pitanje kakvu ulogu će igrati taj veoma mali broj vojske NATO: da li će izvoditi odbrambena dejstva ili mogu samo da provociraju? Brojnost trupa morala bi da bude sto puta veća da bi te snage mogle da se nazovu odbrambenim. Čemu onda tih 3.000-4.000 vojnikaNATO?
Svaki razuman čovek shvata da u zemljama Baltika i Poljske nema nikakve potrebe za odbrambenim dejstvima protiv Rusije. I treba biti potpuni idiot da bi neko mogao da misli da bi 3.000 ili 4.000 vojnika mogle da predstavljaju realnu snagu protiv ruske armije.

U junu 1941. tokom operacije Barbarosa SSSR-u je nanet udarac, a pri tom je na teritoriju te zemlje prodrlo 4 miliona vojnika. To su bile dobro obučene, visokokvalifikovane nemačke trupe. U čitavoj istoriji ratne veštine kvalitetniju osposobljenost pokazivali su, možda, Spartanci. Pre nego što su se Amerikanci i Englezi iskrcali u Normandiji, ruska armija je naprosto sažvakala Vermaht. A kad je ruska armija stigla do Berlina, nemačka armija sastojala se od naoružane dece.

Novinare Reuters-a takođe ne muče nikakva pitanja povodom Obamine izjave iz koje sledi da će od ukupnog broja vojnika 1.000 biti Amerikanci koji su neophodni da „pojačaju prisustvo na isturenim položajima u Centralnoj i Istočnoj Evropi“.

5004

Šta će SAD-u „prisustvo na isturenim položajima u Centralnoj i Istočnoj Evropi“? Šta će to doneti sem osećanja sumanutosti? Šta će moći da uradi 1.000 američkih vojnika? Da organizuju provokaciju i – ništa više.

Emot i Zibold svoje tvrdnje iznose potpuno ozbiljno, bez šale, ne sumnjajući u neproverene optužbe zbog ruske agresije savetnika Bele kuće za nacionalnu bezbednost, Bena Roudsa, ministra inostranih poslova Poljske, Vitolda Vašćikovskog, predsednika Obame i šefa vojnog komiteta NATO, češkog generala Petera Pavela.
General Pavel je izjavio da Rusija pokušava da obnovi svoj status svetske sile koristeći pri tom oružje.

 

Obama je istakao da je neophodno da se „nastave sankcije protiv Moskve sve dok ona u potpunosti ne prekine vatru u Ukrajini“.
Vašćikovski je rekao: „U pitanjima saradnje sa Rusijom mi moramo da odustanemo da predstavljamo željeno za stvarno sve dotle dok ona nastavlja sa invazijama ne teritorije svojih suseda“.

 

Rouds je pripretio Rusiji izjavom da će NATO odgovoriti na „agresiju Rusije koja se nastavlja“.
To su propagandističke izjave. A ako oni koji daju takve izjave stvarno u njih veruju, znači, to su jednostavno idioti koji se ne smeju puštati na državne funkcije.
Može li češki general da ne zna da je Rusija koristila svoje oružane snage samo zato da bi odbila vojni upad Gruzije na Južnu Osetiju, koji je učinjen na inicijativu Vašingtona, a takođe i protiv Islamske države u Siriji kojoj SAD, Velika Britanija i Francuska diktiraju svoje uslove?

Nakon što je odbila gruzijsku invaziju Rusija je povukla svoje trupe. Nakon što je Islamska država pretrpela neuspeh u Siriji, Rusija je otišla i Vašington je bio prinuđen da popunjava rezerve ID.

Može li ministar inostranih poslova Poljske da navede zemlje u kojima „Rusija nastavlja svoju invaziju?“
Može li predsednik SAD da ne zna da Rusija nije učesnik pregovora o prekidu vatre u Ukrajini? To je sporazum između pobunjenih republika i vlade u Kijevu. Vašington je učinio sve moguće da spreči Kijev da poštuje uslove sporazuma koji je potpisan u Minsku.

5004

Može li savetnik za nacionalnu bezbednost Rouds da nam kaže gde vidi „agresiju od strane Rusije?“ Konkretno, koje zemlje su osvojene?
Kako može da se stvori takva situacija u kojoj Rusija ispoljava tako mnogo agresije, a da pri tom – nema nikakvih dokaza za to?
U poslednje vreme Putin je opomenuo korumpirane zapadne medije koji potpaljuju vatru Trećeg svetskog rata sa uverenošću ponavljajući laž Vašingtona. A ta je laž potpuno lakomislena i dovodi u opasnost život na čitavoj planeti.

Sve vreme svoje vladavine američki predsednici radili su na tome da smanje napetost u odnosima između dve glavne nuklearne sile. Džon F. Kenedi sarađivao je sa Hruščovom da bi smanjio opasnost situacije koja je nastala zbog raspoređivanja američkih raketa u Turskoj kao odgovor na razmeštanje ruskih raketa na Kubi.
Predsednik Nikson potpisao je sporazum START-1, strateški sporazum o ograničenju naoružanja i Sporazum o PRO.
Predsednik Karter potpisao je sporazum START-2.
Predsednik Regan vodio je pregovore sa Gorbačovom o okončanju Hladnog rata, kao najperspektivnijem dostignuću XX veka.

 

Režimi Klintona, Džordža Buša i Obame učinili su sve što je moguće da obnove napetost u odnosima između nuklearnih sila i usijali su ih do te mere da se sada situacija u malo čemu razlikuje od Hladnog rata.

Nemilosrdni režim Klintona prekršio je obećanje vlade Sjedinjenih Država, samim tim narušio je čast vlasti SAD, jer se trupe NATO-a nalaze na granici sa Rusijom.
Bezdušni režim Džordža Buša prekinuo je sporazum o PRO i izmenio doktrinu rata SAD da bi počeo da koristi nuklearno oružje.
Cinični Obamin režim namerava da rasporedi nuklearne rakete na granicama Rusije – u Poljskoj i Rumuniji, a sem toga on je projektovao prevrat u Ukrajini sa namerom da Rusiju liši vojno pomorske baze na Krimu.

Pošto se suočilo sa rusofobskom vlašću u Ukrajini, koju je Vašington instalirao, rusko stanovništvo na Krimu koji je ruska provincija od 1700-ih godina – praktično je jednodušno glasalo za ponovno pripajanje Rusiji kako je i bilo pre nego što je Hruščov dao rusku provinciju Ukrajini polovinom XX veka.

Propaganda Vašingtona izobličila je činjenicu da je ruska vlada uzela u obzir želju sopstvenog naroda i predstavila je kao „ruski upad i aneksiju Krima“. To je laž. Ruske oružane snage već su bile prisutne na Krimu zato što je Rusija dala nezavisnost Ukrajini, zadržala je pravo na rusku vojno-pomorsku bazu na Krimu. Kao što su pokazali svi međunarodni posmatrači – glasanje nije zavisilo od ruskog vojnog prisustva.

Bela kuća je izjavila da je glasanje na Krimu besmisleno jer čitava Ukrajina ne može da glasa. Krajnje ograničeno razmišljanje i potpuno nesmotrena tvrdnja koja je diskreditovala američku revoluciju zato što britanski narod tada nije mogao da glasa.
Iz istog razloga zbog kog Bela kuća želi da se Krim vrati Kijevu, SAD moraju biti vraćene Velikoj Britaniji. A ja sumnjam da bi nas Englezi prihvatili. Kome je potreban ratni zločinac čiji se narod guši u oholosti.

Sada je pred svetom takva budućnost da će bezbrižni Amerikanci izabrati za predsednika obezumljenog nekompetentnog prestupnika koji je predsednika Rusije proglasio za „novog Hitlera“. Izjava te glupe kuje u suštini je deklaracija nuklearnog rata. A tog opasnog, ludog, nekompetentnog druga izabrala je Demokratska partija za sledećeg predsednika SAD!!!

Neznanje i glupost američkog naroda ranije ili kasnije uništiće svet. Ne čudi što je jedini odgovorni svetski lider, sem predsednika Kine, Vladimir Putin, očajan zbog toga što zapadni mediji ne shvataju da njihov neodgovoran i prezriv odnos prema istini podstiče Vašington na započinjanje nuklearnog rata.
Putin ne želi rat. On čini sve što je u njegovoj moći da to izbegne. Ali, Putin ne namerava da Rusiju preda Vašingtonu.

Poslednja kap pred početak Trećeg svetskog rata biće postavljanje raketa Vašingtona u Poljskoj i Rumuniji.
Kako je nedavno Putin stavio do znanja nedalekovidim zapadnim novinarima, te antibalističke rakete lako i neprimetno mogu da se zamene nuklearnim balističkim raketama koje mogu naneti udar na ruske ciljeve u roku od 5 minuta, ili čak manje, po lansiranju, samim tim lišavajući Rusiju faktora odvraćanja.

Nakon što se te rakete nađu na odredištu, Vašington će moći da počne da diktira svoje uslove Rusiji.
Koliko god da su cinični stanari Bele kuće u Vašingtonu, koji igraju hazardne igre sa životom čitave planete, Rusija ne namerava da prima njihove rakete.

Dakle, u čijim rukama je koncentrisana realna vlast? U Vašingtonu gde ratni zločinac gura svet u nuklearni rat ili u Rusiji čije rukovodstvo strpljivo podnosi beskrajne uvrede i provokacije?

 

 

 

 

 

 

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …