Home / AKTUELNO / Otišli da zarade za hleb, pa se ugušili na spavanju: Detalji tragične sudbine srpskih radnika u Africi

Otišli da zarade za hleb, pa se ugušili na spavanju: Detalji tragične sudbine srpskih radnika u Africi

mrtvacnica

Dvojica srpskih radnika Marko Vasić (33) iz sela Radalj kod Malog Zvornika i Dragoljub Mitić iz mesta Ljiljanci u blizini Bujanovca poginuli su u Gvineji, u Africi, gde su bili na privremnom radu preko jedne beogradske firme, prenose Novosti.

Njih dvojica su se ugušili na spavanju, u noći između nedelje i ponedeljka, a pretpostavlja seda je gušenje nastalo usled trovanja ugljen-monoksidom iz agregata koji im je obezbeđivao struju u sobi.

Radili su u rudniku boksita u gradu Kamsaru u Gvineji. Vasić je u ovoj zemlji radio od marta, a Mitić je stigao tri dana pre pogibije.

Kuća Vasića u Malom Zvorniku zavijena je u crno. Roditelji pokojnog Marka su skrhani od bola.

Ostalo im je tek toliko snage da preko firme koja je prganizovala odlazak dogovore dopremanje tela u Srbiju.

Porodica Dragoljuba Mitića još nije svesna tragedije koja se dogodila.

– Prvi put je otišao u svet da radi, da zaradi za svoju decu i eto šta se desi. Ne vraća se živ. Ne znam ni šta ćemo ni kako ćemo, samo čekamo da donesu njegovo telo da ga sahranimo kako dolikuje – kaže Dragana Mitić, snaja nastradalog.

Ministarstvo spoljnih poslova još nema potpune informacije o smrti dvojice sprskih radnika jer nemaju ambasadu u ovoj zemlji.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …