Home / AKTUELNO / Otkrivena prava istina o totalnoj zabrani pušenja u Srbiji..

Otkrivena prava istina o totalnoj zabrani pušenja u Srbiji..

pusenje

Vlada Srbije ne razmatra mogućnost potpune zabrane pušenja na javnim mestima i nema potrebe da se tako nešto uradi, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

– “Zakon o potpunoj zabrani pušenja na javnim mestima nije deo mog resora, ali kao što znate, potpuna zabrana pušenja nije nikakva odluka nijednog ministarstva, niti je formirana čak ni radna grupa koja može da pravi takav zakon.

U pitanju je mišljenje jedne savetodavne grupe i mogu slobodno da kažem da vlada Republike Srbije ne razmatra mogućnost potpune zabrane pušenja – rekao je Vulin za Tanjug.

On ističe da, po njegovom mišljenju, nema nema potrebe da se tako nešto uradi, te da smatra da je zakonska regulativa za tu oblast dobra i da dobro funkcioniše u našim ugostiteljskim objektima.

– “Ne vidim razlog zašto bi se zabranjivalo pušenje na celoj teritoriji Srbije, u svakom našem restoranu.

To je, dakle, mišljenje jedne grupe, koja nije nikakav državni organ, a pogotovo to nije mišljenje vlade Republike Srbije – naglasio je Vulin.

Srmena Krstev iz Republičke stručne komisije za kontrolu duvana, rekla je juče da je ta Komisija prošle godine izradila nacrt izmene Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, kojim se u potpunosti zabranjuje pušenje u ugostiteljskim objektima, ali da taj predlog još nije ušao u proceduru.

Ona je rekla da se postojeći zakon teže primenjuje, jer nije sveobuhvatan posto zabranjuje pušenje na radnim i javnim mestima i u javnom prevozu, ali ne i u ugostiteljskim objektima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …