Home / AKTUELNO / OTKRIVENO ŠTA STOJI IZA OVIH SVE MASOVNIJIH MONSTRUOZNIH POJAVA U VALJEVU: Odsecaju glave mrtvim psima a onda ih kuvaju!

OTKRIVENO ŠTA STOJI IZA OVIH SVE MASOVNIJIH MONSTRUOZNIH POJAVA U VALJEVU: Odsecaju glave mrtvim psima a onda ih kuvaju!

500Do polovini ove godine je devet miliona dinara isplaćeno iz kase „Vidraka” građanima koje su ujeli psi lutalice, koliko i u celoj prošloj godini, pa se sumnja da je znatan broj ujeda insceniran.

– Ako se ovo nastavi, do kraja godine moraćemo da platimo i svih 16 miliona dinara, što je ogroman iznos za „Vidrak”. Ponovo se, kao i svih prethodnih godina, pojavljuju sumnjivi slučajevi. Tako je nedavno jedna gospođa naplatila odštetu zbog ujeda psa, a isto joj se dogodilo i pre tri godine. Kolika je verovatnoća da jednu osobu za tri godine, a bilo je slučajeva i za samo godinu dana, ujede pas lutalica? – kaže Đorđe Milanović, direktor JKP „Vidraka”, koje se bavi i zoohigijenom.

On je podsetio na slučaj kada je Valjevca sa periferije grada tri godine zaredom ujedao pas, pa je sudskim presudama naplatio 377.000 dinara, ili na “porodični slučaj”, kada je tokom proleća ujeden otac a na jesen i sin, što je „Vidrak” koštalo 250.000 dinara.

500

Slična situacija, dodaje Milanović, jeste i kada je u pitanju klanje ovaca, jer se pojavljuju vlasnici koji su u roku od dve-tri godine više puta naplatili odštetu pošto su im tobože psi lutalice zaklali ovce.

Slede krivične prijave za lažiranje ujeda

– Prikupljamo sve sumnjive slučajeve i bićemo prinuđeni da podnesemo krivične prijave protiv onih za koje se dokaže da su lažiranjem ujeda došli do lake zarade, a na štetu budžeta Grada i „Vidraka” – poručuje Đorđe Milanović.

500

– Za sud je dovoljan lekarski izveštaj u kojem građani napišu da ih je, na primer, na trgu ujeo mali pas lutalica. Međutim, u ovom kraju se sve više primenjuje užasan recept iz drugih delova Srbije, a to je da se mrtvom psu odseče glava, potom se skuva i tako steriliše, a onda se najčešće na nogu prisloni čeljust i stisne, pa se tako s veštačkim ujedom odlazi lekaru i dobija potvrda – objašnjava za „Blic” sagovornik upućen u lažiranje psećih ujeda.

Pravosuđe do sada nije palo samo u jednom slučaju, kada je pre par godina provaljena prevara jer su u istom danu isti ljudi prijavljivali ujede pasa lutalica u Valjevu, Požegi i Čačku.

Pojedinačne odštete za ujed pasa na javnom mestu kreću se od 100.000 do 150.000 dinara.
Prošle godine je na osnovu 67 sudskih presuda ujedenim Valjevcima isplatilo devet miliona dinara. Taj iznos izbijen im je iz kase već na polovini ove godine na osnovu 69 presuda, a pojedinačne odštete kreću se od 100.000 do 150.000 dinara.

(Blic)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …