Home / ZANIMLJIVOSTI / Starac(90) već 53 godine golim rukama sam i bez ičije pomoći gradi gigantski božji hram- Nikada nije studirao arhitekturu već je sve sam osmislio! (POGLEDAJTE OVO ČUDO)

Starac(90) već 53 godine golim rukama sam i bez ičije pomoći gradi gigantski božji hram- Nikada nije studirao arhitekturu već je sve sam osmislio! (POGLEDAJTE OVO ČUDO)

katedralaNikada nije studirao arhitekturu, već je predivnu građevinu osmislio sam

Španski dekica Husto Galjego rođen je 1926. godine i poseban je po tome što pune 53 godine pravi katedralu u Madridu posvećenu Isusu Hristu. Pravi je potpuno sam, sa svojih deset prstiju.

– Kada sam počeo da gradim ovu katedralu, ceo svet mi je govorio da sam lud. Nisu verovali da ću uspeti, ali sam im dokazao da sam u pravu! Bilo je lakše kada sam počeo sa tim jer sam bio mlad. Sada je teže, 90 godina je baš mnogo – otvorio je ovaj divni deka dušu.

Objasnio je kako nikada nije studirao arhitekturu, već je predivnu građevinu osmislio sam.

– Ne treba mi ništa, ni materijal, ni novac. Sve što sam stekao u životu uložio sam u ovu građevinu. Želim da kada umrem, da to ostane iza mene, da ode u prave ruke. Nema šanse da je završim dok ne umrem, ima još mnogo toga da se uradi.

Galjego želi da bude sahranjen u svojoj katedrali, kako kaže, to bi mu značilo najviše.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

 

 

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …