Home / AKTUELNO / OVAJ ČOVEK JE ODREĐEN DA RAZBIJE SRBIJU i obezbedi nezavinost kosova! EVO KO JE ON..

OVAJ ČOVEK JE ODREĐEN DA RAZBIJE SRBIJU i obezbedi nezavinost kosova! EVO KO JE ON..

Bivši diplomatski savetnik francuskog predsednika Nikole Sarkozija, Žan-David Levit, biće glavni lobista Prištine u narednom periodu, koji će se zalagati za prijem „Kosova“ u međunarodne organizacije, uključujući i UN – saznaju „Novosti“.

Reč je o članu direktorijuma veoma uticajne lobističke organizacije „ESL i Netvork“ sa sedištem u Parizu i Briselu, koju karakteriše velika diskrecija u radu.

Levit je čovek koji je iz senke vodio francusku spoljnu politiku dok je Sarkozi bio predsednik, od 2007. do 2012. Krojio je sudbinu čitavog sveta iz francuskog ugla, pripremajući sve do najsitnijih detalja. Poznat je i po nadimku „diplomator“ – znao je sve državne tajne, a i sam ih je kreirao.

Bio je savetnik i Žaka Širaka u periodu značajne promene francuske politike prema situaciji u BiH i, uopšte, u celoj bivšoj Jugoslaviji, u odnosu na vreme Fransoa Miterana, kao i stalni predstavnik Francuske pri UN. Pisao je i rezoluciju u kojoj je posle napada na Kule bliznakinje u Njujorku omogućeno ratovanje kao odgovor na terorističke napade.

Za vreme svog mandata kod Sarkozija, često je primao diplomate sa Kosova poput Vljore Čitaku i Bajrama Redžepija, sa kojima je, recimo, „razgovarao o procesu državne konsolidacije Kosova na međunarodnoj sceni kao i o podršci Francuske i ostalih partnera u vezi s priznavanjem Kosova od pet zemalja članica EU“. Levit je bio u prvim redovima i kada se Nikola Sarkozi pripremao da napadne Gadafijevu Libiju, povezujući događaje u toj zemlji sa Srebrenicom.

VUČIĆ: PUTIN NAS POŠTUJE

NISAM optimista kada je reč o rešavanju pitanja Kosova, jer još postoji mnogo mržnje, ali preko toga se mora preći i Srbija će i dalje ulagati napore za iznalaženje kompromisa. Ne mogu garantovati da će i druga strana učiniti isto – izjavio je predsednik Aleksandar Vučić u intervjuu madridskom „Paisu“. Na pitanje da li mu je Putin ponudio drugačiji put od EU, srpski predsednik je odgovorio:

– Ne. On je prijatelj Srbije i uvek je poštovao naš izbor.

Check Also

SRBIJA ODOBRAVA VAKCINACIJU DECE OD 12 DO 15 GODINA? U TOKU JE RIGOROZNA PROVERA! EVO ŠTA SLEDI!

Za nekoliko dana se može očekivati odobrenje Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) za …