Home / AKTUELNO / „Ovo je poslednje upozorenje, sledeći ovakav slučaj će imati ljudske žrtve..!“

„Ovo je poslednje upozorenje, sledeći ovakav slučaj će imati ljudske žrtve..!“

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najoštrije je osudio sinoćnji incident na utakmici između Srbije i Albanije i zatražio od službi bezbednosti, MUP Srbije i Uprave carina da taj događaj „shvate kao poslednje upozorenje“ jer bi sledeći takav slučaj „mogao imati ljudske žrtve“.

nikolic 1

Konstatujući da su „očigledne namere onih koji su organizovali i sproveli u delo plan sa letelicom koja je nosila zastavu velike Albanije da izazovu nemire u Srbiji i da pokušaju da destabilizuju ceo region.

– Sportske utakmice nisu mesto za plasiranje provokativnih političkih poruka – istakao je predsednik Srbije i dodao da se „radi o promociji beskrupolozne i neostvarive ideje o velikoj Albaniji, za koju se moglo očekivati da će naići na oštru reakciju na samom stadionu i celoj zemlji.

U saopštenju pres službe Predsedništva navodi se da je Srbija učinila sve da prošlost ostavi za nama i da razvija prijateljske odnose, te da se predstojeća poseta albanskog premijera Edija Rame u Srbiji očekuje kao znak uspostavljanja izvanrednih odnosa.

– Nakon atentata na uspostavljanje prijateljstva Srbije i Albanije, očigledno je da će Albaniji biti potrebne decenije, ako ne i vekovi da postane normalna država, bez mržnje prema Srbima – smatra predsednik Nikolić, koji očekuje da jučerašnju bezumnu akciju najoštrije osude državni vrh i javnosti u Albaniji.

Nikolić kaže i da je nedostajala samo eksplozivna naprava u letelici, pa da se stekne utisak o povezanosti sa teroristom broj jedan u svetu, dok kao posebno zabrinjavajuću navodi činjenicu da „ekstremisti ispisuju poruke mržnje na manastiru Visoki Dečani i da stotine Albanaca s Kosova i Metohije učestvuje u terorističkim akcijama u Iraku i Siriji“.

(Tanjug)

Check Also

NIKOLA PILIĆ: NJIH NERVIRA ŠTO JE NOVAK 350 NEDELJA BROJ 1 NA SVETU- ŠTO JE PREŠAO NADALA I FEDERERA U SVIM SEGMENTIMA..

Nekadašnji trener Novaka Đokovića u mlađim danima Nikola Pilić osvrnuo se na aktuelnu situaciju u …