Home / U FOKUSU / RAT PRED VRATIMA REGIONA? Da li antisrpske parole na stadionima u Sofiji, Osijeku i Beogradu nagoveštavaju nešto..?!

RAT PRED VRATIMA REGIONA? Da li antisrpske parole na stadionima u Sofiji, Osijeku i Beogradu nagoveštavaju nešto..?!

navijaci
Počelo je u Sofiji, nastavilo se u Bukureštu, Osijeku, Vinkovcima, a kulminiralo u Beogradu! Ratno stanje zavladalo je u regionu, i to preko fudbalskog terena.

Sedmica strave i užasa pod plaštom najpopularnijeg sporta na svetu! U petak u Bugarskoj odigrana je utakmica između domaće reprezentacije i Hrvatske. U centru pažnje na stadionu Vasili Levski, ipak, bili su Srbi! Prvo je jedan bugarski huligan pokazao transparent s natpisom „Srbe na vrbe“, a odmah potom je počelo veličanje ustaškog pokreta i ubistva kralja Aleksandra Karađorđevića!

Samo dan kasnije ludilo se prenelo u Bukurešt, gde je gostovala Mađarska. U prestonici Rumunije, srećom, nisu vrađali Srbe, ali su se zato međusobno navijači ovih reprezentacija krvavo potukli. Epilog je bio šokantan – najmanje 50 povređenih, na desetine razbijenih glava i veliki broj privedenih huligana.

Verbalni ispadi obeležili su meč Hrvatske i Azerbejdžana. Publika je skandirala ustaški pozdrav „za dom spremni“, a potom je veličan ustaški pokret.

Iste scene ponovile su se na meču mladih reprezentacija Hrvatske i Engleske. Sve je kulminiralo skandaloznim provokacijama albanskih separatista zbog kojih je prekinuta utakmica Srbija – Albanija. Balkan i širi region su bure baruta, kojem nije potrebno mogo da eksplodira.

(Kurir)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …