Home / U FOKUSU / RAT PRED VRATIMA REGIONA? Da li antisrpske parole na stadionima u Sofiji, Osijeku i Beogradu nagoveštavaju nešto..?!

RAT PRED VRATIMA REGIONA? Da li antisrpske parole na stadionima u Sofiji, Osijeku i Beogradu nagoveštavaju nešto..?!

navijaci
Počelo je u Sofiji, nastavilo se u Bukureštu, Osijeku, Vinkovcima, a kulminiralo u Beogradu! Ratno stanje zavladalo je u regionu, i to preko fudbalskog terena.

Sedmica strave i užasa pod plaštom najpopularnijeg sporta na svetu! U petak u Bugarskoj odigrana je utakmica između domaće reprezentacije i Hrvatske. U centru pažnje na stadionu Vasili Levski, ipak, bili su Srbi! Prvo je jedan bugarski huligan pokazao transparent s natpisom „Srbe na vrbe“, a odmah potom je počelo veličanje ustaškog pokreta i ubistva kralja Aleksandra Karađorđevića!

Samo dan kasnije ludilo se prenelo u Bukurešt, gde je gostovala Mađarska. U prestonici Rumunije, srećom, nisu vrađali Srbe, ali su se zato međusobno navijači ovih reprezentacija krvavo potukli. Epilog je bio šokantan – najmanje 50 povređenih, na desetine razbijenih glava i veliki broj privedenih huligana.

Verbalni ispadi obeležili su meč Hrvatske i Azerbejdžana. Publika je skandirala ustaški pozdrav „za dom spremni“, a potom je veličan ustaški pokret.

Iste scene ponovile su se na meču mladih reprezentacija Hrvatske i Engleske. Sve je kulminiralo skandaloznim provokacijama albanskih separatista zbog kojih je prekinuta utakmica Srbija – Albanija. Balkan i širi region su bure baruta, kojem nije potrebno mogo da eksplodira.

(Kurir)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …