Home / TEMA DANA / „Cilj incidenta na stadionu JNA je da se destabilizuje Vučić, i odloži Putinova poseta!“

„Cilj incidenta na stadionu JNA je da se destabilizuje Vučić, i odloži Putinova poseta!“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je incident na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije čista provokacija države Srbije i Srba kao nacije.

dodik

„To je pokušaj da se direktnom spregom Evropljana i Albanaca udari, pre svega, na (premijera Srbije Aleksandra) Vučića i na njegovu stabilnu strukturu vlasti, te da Srbija uđe u period potpune nestabilnosti, što, naravno, odgovara strancima koji to žele na prostoru Srbije“, istakao je on.

Dodik je naglasio da ga posebno raduje činjenica što provokacija u cilju Vučićeve destabilizacije nije uspela i što su Srbija kao država i njen narod pokazali svoju stabilnost.

„U tom smislu, želim da čestitam, pre svega, timu reprezentacije Srbije, fudbalerima koji su imali dovoljno snage da spoznaju trenutak i provokaciju, koja se u suštini ne oprašta. Čestitam fudbalerima, koji su reagovali i skinuli taj sramni, provokativni predmet, na njihovoj smirenost kada su albanski fudbaleri nasrnuli na njih“, rekao je on.

Posebnu zahvalnost izrazio je svim gledaocima na stadionu koji nisu podlegli na provokaciju, jer je sve to bilo daleko više od igre i nije izmišljotina samo Albanaca nego i evropskih struktura koje žele da destabilizuju Vučića i njegovu snagu, te na taj način unose novi haos u Srbiju.

„Ova provokacija je definitivno i isključivo zbog sutrašnjeg dolaska (predsednika Ruske Federacije Vladimira) Putina. Na taj način htela se poslati poruka da Srbija danas gori kako bi se otkazala njegova poseta“, istakao je predsednik Srpske.

Dodik je rekao da stabilnost sistema, odnosno razum koji je u Srbiji i na samom stadionu vladao u tom trenutku, definitivno Srbiju udaljava od destabilizacije i od ciljane namere da ona uđe u haos, da Putin sutra ne dođe u Beograd i mnogo čega drugog.

„Sigurno je da ništa u Srbiji ne bi bilo isto da je ta provokacija uspela“, konstatovao je predsednik Dodik i čestitao Vladi Srbije na smirenosti koju je pokazala u vezi s ovim sramnim događajem.

On je naveo da njegove informacije govore da su evropske strukture, čak ljudi s oficijalnim statusima, upravljali celim tim događajem.

„U svakom slučaju, istraga će pokazati zle namere tih evropskih, pa čak i američkih struktura, koje su uključene u potrebu da se Srbija dodatno destabilizuje. Njima ne odgovaraju čvrste vlasti ni u Republici Srpskoj ni u Srbiji, jer ne mogu da ostvaruju svoje prizemne ciljeve koji su zacrtani u njihovim kabinetima i njihovim planovima“, istakao je Dodik i naglasio da ga raduje što će Srbija sutra pokazati dostojanstvo, izaći na vojnu paradu i dostojanstveno dočekati predsednika Putina.

 

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …