Home / AKTUELNO / OVO JE SRBIJA ČEKALA – NEMILOSRDNI LOVCI ĆE ČUVATI NAŠE NEBO: Konačno otkriven tačan datum njihovog dolaska!

OVO JE SRBIJA ČEKALA – NEMILOSRDNI LOVCI ĆE ČUVATI NAŠE NEBO: Konačno otkriven tačan datum njihovog dolaska!

avion- su 30

 Srbija će postati najmoćnija vojna sila u regionu 28. marta, za kada je, kako „Alo!” saznaje, planirano da na aerodrom u Batajnici slete prvi „migovi 29“ koje je naša zemlja dobila kao poklon od Rusije.

To će uslediti neposredno nakon planiranog sastanka Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Moskvi, a ovog puta ruski piloti koji će „dovesti” letelice neće kao 1987. biti u civilnim odelima i sa kravatama.

Kako navodi vojni analitičar Vlade Radulović, naša zemlja će uskoro moći da se pohvali činjenicom da ima najmoćnije ratno vazduhoplovstvo u regionu.

– Tada su morali da budu u civilnim odelima jer su se vraćali redovnom linijom „Aeroflota” i tada nisu mogli da vrate opremu (odela) komercijalnim letom, ali sada to neće biti slučaj, tako da pretpostavljam da će biti u kompletnoj opremi.

U svakom slučaju, Srbija će imati najmoćnije ratno vazduhoplovstvo u regionu, ukoliko, naravno, izuzmete Rumuniju, ali i Grčku, koja ima 150 F-16 i planira nabavku F-35.

Ukoliko i kada stignu i letelice iz Belorusije, onda ćemo moći da računamo na eskadrilu i po.

Pre svega treba istaći da ovo nije trajno rešenje, već privremeno i da smo zatvorili tu priču na 10 do 15 godina, što nam daje dovoljno vremena da u tom periodu napravimo ozbiljnu državnu strategiju u vezi s tim šta želimo da uradimo sa našim vojnim vazduhoplovstvom – kaže Radulović za „Alo!” i dodaje da je ovo i odlična prilika da pojačamo obuku naših pilota.

Podsećanja radi, ministar odbrane Zoran Đorđević nedavno je izjavio da će modernizacija i remont letelica iz Rusije koštati Srbiju 185 miliona evra, dok još nije poznata vrednost vojne donacije iz Belorusije, koja bi trebalo da nam donira raketne sisteme protivvazdušne odbrane (PVO) tipa „buk” i avione „mig 29”.

Ceo posao u vezi s donacijom šest lovačkih aviona „mig 29“ iz Rusije dogovoren je prošle godine, kada je premijer Aleksandar Vučić boravio u

Moskvi, i kada je potvrđeno će biti plaćena samo modernizacija i novo naoružanje.

– Ukoliko biste računali, da takve avione kupujemo, koštali bi nas oko 600 miliona evra. Onda možete da vidite koliko smo dobili povoljne cene i koliko smo dobili na poklon, bar kada je reč o avionima – izjavio je tada Vučić.

(Alo)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …