Home / TEMA DANA / BOMBA IZ MOSKVE– EVO ZAŠTO VUČIĆ IDE U RUSIJU: Putin opasno ubrzava procese!

BOMBA IZ MOSKVE– EVO ZAŠTO VUČIĆ IDE U RUSIJU: Putin opasno ubrzava procese!

vucic-putin-kremlj-razgovor-politika

Rusija upozorila naše vlasti na opasne planove NATO pakta da izazove rat u Makedoniji i celom regionu… Vladimir Putin zbog ove pretnje naložio ubrzanu isporuku naoružanja i opreme za Vojsku Srbije.

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin i premijer Aleksandar Vučić sastaće se tokom marta u Moskvi, gde će dogovoriti ubrzanje isporuke šest novih najmodernijih „migova 29“, raketnog sistema „buk M2“, ali i druge vojne opreme i novog naoružanja za Vojsku Srbije, saznaje Informer.

Osim realizacije vojnotehničkog sporazuma Beograda i Moskve, kako saznajemo, Putin će Vučića upoznati i sa dramatičnim saznanjima ruskih obaveštajaca o opasnim planovima zločinačkog NATO pakta koji namerava da izazove rat u Makedoniji i celom regionu!

Izbori idealan poligon

Naši odlično obavešteni izvori, bliski ruskim diplomatskim i obaveštajnim krugovima, kažu da je veći deo informacija iz izveštaja ruskih obaveštajaca već dostavljen našim vlastima, o čemu je Informer već u više navrata pisao.

– Kriza u Makedoniji i otvoreno agitovanje NATO pakta da se mandat za formiranje nove vlade dodeli Zoranu Zaevu, koji je sklopio pakt sa šiptarskim ekstremistima, samo je uvod u opšti haos na Balkanu. Zapadna vojna alijansa ima plan da ulično nasilje koje mesecima potresa Skoplje „preslika“ u prestonice širom regiona, pre svega u Beograd i Banjaluku…

Predstojeći predsednički izbori u Srbiji, prema zamisli NATO pakta, idealan su poligon za preuzimanje kontrole u Srbiji – prenosi Informerov sagovornik.
Prema njegovim rečima, Putin i Vučić razgovaraće i o nastavku realizacije vojnotehničkog sporazuma Srbije i Rusije.

– Putin je najbližim saradnicima, pre svega ministru odbrane Sergeju Šojguu, naložio da maksimalno ubrzaju isporuku šest „migova 29“, raketnih sistema i ostale opreme koja je dogovorena za modernizaciju srpske vojske. Očekujem da će biti reči i o unapređivanju vojne saradnje i o zajedničkom ulaganju u namensku industriju… – ističe naš izvor.
Kako saznajemo, Vučić i Putin u Moskvi će razgovarati i o mogućnosti da Srbija dobije „interventnu vojnu pomoć“ u slučaju eskalacije sukoba u regionu.

– Reč je o dogovoru prema kome bi Rusija u slučaju nekog ozbiljnijeg sukoba Srbiji odmah poslala najnoviju vojnu tehniku, naoružanje, ali i pomoć u vojnim instruktorima – navodi naš sagovornik.
Da će se uskoro ponovo videti sa ruskim liderom potvrdio je juče i sam Vučić posle sastanka sa Federikom Mogerini, visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku.

– Tačno je, očekujem da se u narednim nedeljama sretnem sa predsednikom Rusije Vladimirom Vladimirovičem Putinom, kao i da se predsednik Tomislav Nikolić sretne s predsednikom Kine Si Đinpingom. Ne pada mi na pamet da pitam ni gospođu Mogerini, ni bilo koga drugog sa kim ću da se sastajem… – poručio je Vučić.
Doprinos stabilnosti

Milan Mijalkovski, profesor Fakulteta bezbednosti, smatra da će hitna isporuka ruskog oružja i opreme pozitivno uticati na region.

– Ojačane odbrambene sposobnosti Srbije odvratile bi avanturiste od ideje izazivanja haosa. Osim toga, isporuka oružja bi mogla da ima uticaj i na ceo region. Srbija je opredeljena za mir i stabilnost, a ojačani novom opremom mi bismo znatno poboljšali svoju poziciju – zaključuje Mijalkovski.

(Informer)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …