Home / AKTUELNO / ŠOKANTNO-DOKTORKA IZ PAKLA: Davala lažne dijagnoze zbog kojih su pacijentima vađeni organi(VIDEO)

ŠOKANTNO-DOKTORKA IZ PAKLA: Davala lažne dijagnoze zbog kojih su pacijentima vađeni organi(VIDEO)

bolnica

Deset pacijenata Odeljenja za patologiju Kantonalne bolnice „Dr Irfan Ljubjankić“ ostalo je bez organa pošto su im postavljene pogrešne dijagnoze – a sve odreda ih je potpisala doktorka Nikolina Balaban, koja je sad pod istragom policije.

Bosanskohercegovački mediji preneli su priče o nekoliko slučajeva s pogrešnim dijagnozama, pa tako i slučaj žene kojoj je posle nalaza doktorice Balaban urađena radikalna histerektomija, odnosno odstranjeni su joj materica, jajnici, kao i okolni limfni čvorovi.

Kada je ova žena prošla prvu od pet planiranih hemoterapija i 27 zračenja, stigli su patohistološki nalazi iz Sarajeva koji su pokazali da ona uopšte nije ni imala karcinom! I njen nalaz potpisala je dr Nikolina Balaban.

koja je početkom septembra prošle godine iz prijedorske bolnice prešla u bihaćku kantonalnu bolnicu.

„Na osnovu sadržaja članaka objavljenih na portalima, Kantonalno tužilaštvo USK-a dalo je saglasnost ovlašćenim službenim licima MUP-u USK-a za preduzimanje određenih istražnih radnji radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da li u radnjama lekarke Balaban Nikoline ima elemenata krivičnog dela nesavesnog lečenja iz člana 229. KZ FBIH ili nekog drugog krivičnog jela.

Istražne radnje u tom predmetu su još u toku, a sprovode se pod nadzorom i rukovođenjem postupajućeg tužioca“, kažu u ovom tužilaštvu.

Pogledajte video:


(RadioSarajevo.ba)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …