Home / AKTUELNO / OVO JE ZNAK DA POČINJE REVOLUCIJA U VENECUELI: Amerika donela odluku…

OVO JE ZNAK DA POČINJE REVOLUCIJA U VENECUELI: Amerika donela odluku…

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Američki Stejt department je naložio članovima porodica američkih diplomata da napuste Venecuelu i odobrio dobrovoljnu evakuaciju diplomata.

„Stejt department odgovara američke građane od putovanja u Venecuelu zbog socijalnih nereda, nasilja i nedostatka hrane i medikamenata. U upozorenju se informišu američki građani da je 27. jula Stejt department izdao ukaz članovima porodica da napuste Venecuelu i dozvolio dobrovoljni odlazak pripadnika američke Vlade iz ambasade SAD u Karakasu“, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Ranije su SAD uvele sankcije predsedniku i sedmorici članova Vrhovnog suda Venecuele, dok je Donald Tramp izjavio da će njegova država zajedno sa partnerima sa zapadne hemisfere raditi na poboljšanju situacije u Venecueli. Nakon toga, venecuelanska vlada je objavila saopštenje kojim se osuđuje ovakvo uplitanje i navela da je Trampovo mešanje prešlo sve granice.

Check Also

POGOĐENA I REPUBLIKA SRPSKA: “Niko u selu ne sme umreti dok traje poplava”- Bujica poplavila crkvu i groblje, narod se moli da sve ovo prođe! (VIDEO)

Poplave koje su pogodile ceo region nisu zaobišle ni Republiku Srpsku. Poplavljene su kuće i oranice, a pod …