Home / AKTUELNO / OVO MORATE ZNATI! NOVA MERA DANAS STUPILA NA SNAGU: KO NE ISPOŠTUJE PRAVILO- PAPRENO ĆE PLATITI!

OVO MORATE ZNATI! NOVA MERA DANAS STUPILA NA SNAGU: KO NE ISPOŠTUJE PRAVILO- PAPRENO ĆE PLATITI!

Odluka Kriznog štaba da se kovid propusnice uvode od 20 časova u ugostiteljskim objektima umesto od 22 sata kako je bilo do sada na snazi su od danas, a ko to ne poštuje od gostiju moraće da plati kaznu 5.000 dinara.

Mera koju je doneo Krizni štab, da se kovid propusnice uvode od 20 časova u ugostiteljskim objektima umesto od 22 sata kako je bilo do sada, na snazi su od danas!

Ova odluka doneta je na sednici Kriznog štaba u četvrtak, a ministarka Darija Kisić Tepavčević tada je napomenula da je situacija dosta nepovoljna, podsetivši da svakog dana između 50 i 60 naših sugrađana izgubi bitku sa korona virusom.

Uvođenje kovid propusnica na onim mestima gde se najviše prenose i gde se okupljaju mlađe osobe, iako je ograničena, imala je efekta na povećanje učestalosti vakcinacije prvom dozom i u skladu sa tim odlučili smo da proširimo ovaj vremenski period za ugostiteljske objekte od 20 časova, s tim što će ugostiteljski objekti moći da rade 24 sata – ukoliko svi gosti imaju kovid propusnice posle 20 sati, izjavila je ministarka Darija Kisić Tepavčević nakon te sednice Kriznog štab i dodala da je mera proširena i na kockarnice.

Inspektori su i prethodnih dana bili stalno na terenu, a onima koji ne poštuju ovu meru napisane su i kazne.

Zoran Stojanović, potpredsednik Udruženja ugostitelja Srbije, rekao je za Kurir kada je Krizni štab doneo ovu odluku da to nikako ne ide u prilog njihovom poslovanju.

– Smatram da će kovid propusnice podstaknuti goste i zaposlene da se vakcinišu, ali zbog tih odluka dok se ne poveća odziv za vakcinaciju neki objekti će biti primorani da skrate radno vreme – rekao je on.

Kazne za one koji su bez kovid propusnice, ali i ugostitelje, uopšte nisu male.

Naime, osobi koje su gost lokala, a nema kovid sertifikat piše se prekršajni nalog od 5.000 dinara. Kazna je čak šest puta veća za kovid redara lokala – u pitanju je prekršajni nalog od 30.000 dinara.

Inspektori su tokom prošle nedelje prekršajne naloge od 300.000 dinara uručivali pravnom licu zbog nepoštovanja mera, a prekršajne naloge od 50.000 odgovornim pravnim licima. Primenjeno je u nekoliko slučajeva pražnjenja objekta, što će se verovatno dešavati i ubuduće.

Inače, ove kontrole vrše Komunalna milicija, sanitarna inspekcija i komunalna inspekcija.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …