Home / AKTUELNO / Ovo niko nije očekivao! Evo ko će voditi SNS ako Vučić zamrzne funkciju u stranci

Ovo niko nije očekivao! Evo ko će voditi SNS ako Vučić zamrzne funkciju u stranci

vucic 7

Ukoliko sadašnji predsednik SNS Aleksandar Vučić po polaganju zakletve za predsednika Srbije bude zamrzao čelno mesto u partiji, najveće šanse da ga zameni na toj poziciji ima Stefanović.

– U Stefanovića Vučić ima veliko poverenje, ali i do sada je pokazao organizacione sposobnosti radeći u Beogradu – smatraju u SNS.

U prilog tezi promocije Stefanovića kao budućeg šefa stranke svedoči i poslednjih nekoliko dana. Ministar je i javno prisutan uvek uz Vučića, a po objavljivanju rezultata ponovljenih izbora pre tri dana, svoje zadovoljstvo Vučić je iskazao i tako što je zagrlio Stefanovića i privio ga na grudi.

Mogućnost da Stefanović bude novi šef stranke otvorila je polemiku unutar SNS da li to znači da će ostati i na funkciji u MUP ili će ga neko zameniti. Zasad nije moguće dobiti preciznu informaciju, ali ukoliko bi Stefanović dobio u zaduženje isključivo stranku, spekuliše se da bi policija u tom slučaju pripala Bratislavu Gašiću, nekadašnjem ministru vojnom.

Tramp u čestitki Vučiću: SAD podržavaju napore Srbije da ostane stub stabilnosti

Mesto predsednika SNS, s obzirom na to da je posredi najveća stranka a i u vlasti, jeste popriličan izvor moći. I do sada se lideri stranaka iako su odlazili na državne pozicije nisu odricali pozicije u stranci. Prvi je to učinio Tomislav Nikolić kada je 2012. izabran za predsednika.

On je, međutim, pre oko dva meseca kada je najavio mogućnost svoje kandidature kao uslov da ne ide na izbore tražio natrag stranku.

Procena je bila da bi mu Vučić lakše dao i mesto premijera nego što bi mu ustupio partiju.

Premijer koji će naslediti Aleksandra Vučića gotovo izvesno neće biti iz SNS, a na funkciji bi mogao da ostane svega godinu dana jer se narednog proleća uz beogradske eventualno mogu očekivati i parlamentarni izbori.

Trenutno najizgledniji funkcioneri za mesto premijera su lider SPS Ivica Dačić i ministarka za lokalnu samoupravu i državnu upravu Ana Brnabić.

Nikolić i ostavka

Tomislav Nikolić je 2012. godine pobedio na izborima Borisa Tadića i zatim podneo ostavku na funkciju predsednika Srpske napredne stranke, jer je tada rekao da „želi da bude predsednik svih građana“.

Nikolić je članovima Glavnog odbora stranke tada poručio da ne očekuju da on više donosi odluke, kadrovska rešenja, strategiju, ali da mogu da od njega očekuju savete.

(Blic.rs)

 

Check Also

VIKTOR ORBAN: VOJNO SPOSOBNI MIGRANTI SU „BIOLOŠKA BOMBA“! SRBIJA TREBA HITNO DA REAGUJE!

On je dodao da mađarske vlasti ne znaju ko je od njih zaražen a ko …