Home / AKTUELNO / UDARNA VEST: TRAMP DONEO ODLUKU u vezi Severne Koreje!

UDARNA VEST: TRAMP DONEO ODLUKU u vezi Severne Koreje!

tramp

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa objavila je da će svoju politiku prema Severnoj Koreji usredsrediti na maksimalni pritisak i obaveze u pravcu denuklearizacije Pjongjanga

Kako javlja agencija AP, pozivajući se na izvor u Pentagonu, nuklearno testiranje ili raketno lansiranje Severne Koreje neće za sobom povući vojne mere SAD.
Prema podacima agencije, cilj SAD će biti denuklearizacija Severne Koreje, ali ne i kontrola naoružanja ili smanjenje naoružanja.

Svoje namere Vašington planira da realizuje uz pomoć Kine – glavnog severnokorejskog trgovačkog partnera. Upravo se za ovakvo rešenje dugo vreme zalagao šef Bele kuće Donald Tramp.

Kao se navodi, dva meseca su savetnici predsednika SAD predlagali i vojne mere, kao i „pokušaj da se likvidira diktatura izolovane komunističke države“.

Kako piše Vašington post, politika „maksimalnog pritiska“ ne predviđa smenu rukovodstva Severne Koreje, naprotiv, ako Pjongjang promeni sadašnji kurs, Sjedinjene Države će biti spremne na saradnju.

– Prioritet ove administracije će biti da se prekinu pretnje koje dolaze od režima Severne Koreje koji ima nuklearno oružje. Na to je usmerena naša pažnja, jer se radi o opasnosti po sve nas i naše saveznike u regionu, to se tiče naših nacionalnih interesa.

Ako se i kada režim na severu poluostrva promeni, mi ćemo videti šta ćemo raditi, ali se sada usredsređujemo na sadašnju pretnju – rekli su u Beloj kući.
Ranije je bivši šef Ministarstva odbrane SAD i bivši direktor CIA Leon Peneta upozorio Trampa na nepromišljene akcija Severne Koreje koje mogu da izazovu nuklearni rat.

(sputniknews.com/ Informer.rs)

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …