Home / AKTUELNO / Ovo su vozila i naoružanje koje koriste policija i žandarmerija u Srbiji: Pogledajte šta sve imaju (VIDEO)

Ovo su vozila i naoružanje koje koriste policija i žandarmerija u Srbiji: Pogledajte šta sve imaju (VIDEO)

srbija- specijalci- zandarmerija

U Trsteniku je danas održana manifestacija pod nazivom “Policija u lokalnoj zajednici”, pod pokroviteljstvom opštine Trstenik, čiji je cilj bio da se građanima na što bolji način približe bezbednosne i spasilačke službe, kao i naoružanje i oprema koja se koristi.

Na štandovima u centru Trstenika, građani su mogli da pogledaju sve vrste naoružanja i vozila koje koriste policija i žandarmerija.

Pored njih svoj štanda je imala i Namenska industrija fabrike “Prva petoletka” iz Trstenika, koja proizvodi naoružanje za Vojsku Srbije.

Saša Krstić iz organizacionog odbora manifestacije rekao je danas za Tanjug da je cilj bio da se građanima približi rad policije.

– Građani retko imaju priliku da vide policijsko naoružanje, kao i oružje koje koristi žandarmerija. Pored toga, Trsteničani su mogli da vide i naoružanje koje proizvodi Namenska industrija iz ovog gradA – rekao je Krstić.

Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik rekao je da po prvi put organizuju jednu ovakvu manifestaciju, i da je veoma bitno što su posetioci mogli da vide naoružanje koje se pravi u ovom gradu.

– Namenska industrija je jedna od vodećih fabrika u proizvodnji naoružanja u Srbiji, i veoma je bitno što su danas na svom štandu predstavili program. Veoma je bitno što su pripadnici policije i žandarmerije, kroz pokazne vežbe predstavili na koji način se brinu o bezbednosti naših građana – kazao je Ćirić.

Pogledajte video:


(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …