Home / AKTUELNO / Pao prvi razgovor Rusije i Amerike posle napada na Siriju- Putinova desna ruka uzvratila Trampovoj: Ovo su pretnje po ceo svet!

Pao prvi razgovor Rusije i Amerike posle napada na Siriju- Putinova desna ruka uzvratila Trampovoj: Ovo su pretnje po ceo svet!

500

 

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Reks Tilerson danas su po prvi put imali telefonski razgovor nakon jučerašnjeg američkog bombardovanja sirijskog vojnog aerodroma.

Lavrov je istakao da sirijski predsednik Bašar Al Asad nije izvršio napad hemijskim oružjem na provinciju Idlib i da jučerašnje američko bombardovanje vojnog aerodroma ide u korist samo teroristima.

– Vlada koja tvrdi da se bori protiv terorizma samo ide na ruku ekstremistima, stvara dodatne pretnje za regionalnu i globalnu bezbednost – napisano je u saopštenju objavljenom na zvaničnoj stranici Ministarstva inostranih poslova Rusije na Fejsbuku.

Tilerson i Lavrov su se dogovorili da nastave diskusiju o smirivanju tenzija u Siriji na sastanku koji će biti održan sledeće nedelje u Moskvi. Naime, Tilersonova poseta ruskoj prestonici zakazana je za 11. i 12. april.

Podsetimo, Amerika je 7. aprila ispalila 59 krstarećih raketa “Tomahavk” na vazdušnu bazu sirijske vojske, zbog napada hemijskim oružjem na pobunjeničko uporište u provinciji Idlib u utorak, prenosi RT.

Američki predsednik Donald Tramp naredio je ove napade kao odgovor na stradanje civila i kako bi se “okončalo krvoproliće u Siriji“.

Sirijska vojska je objavila da je 9 osoba poginulo, uključujući četvoro dece, dok je sedam povređeno u ovom napadu. Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da je ovo “agresija protiv suverene zemlje”

(Telegraf.rs)

Check Also

MADURO MOBILISAO VOJSKU; GVAIDO POSTAVIO USLOVE VOJSCI: IMATE OSAM DANA!

Predsednik Nikolas Maduro je predložio da se usvoji plan stalne mobilizacije vojske radi zaštite od …