Home / AKTUELNO / Pas pronašao DVE BOMBE ispred Beogradskog dramskog pozorišta, sve je moglo da ODLETI U VAZDUH (VIDEO)

Pas pronašao DVE BOMBE ispred Beogradskog dramskog pozorišta, sve je moglo da ODLETI U VAZDUH (VIDEO)

Dve ofanzivne ručne bombe, pronađene su u kutijama ispred ulaza u magacinski prostor koji koristi Beogradsko dramsko pozorište u Daničarevoj ulici broj 67, sa zadnje strane popularnog teatra. Bombe su bile u originalnim kutijama.

– Ja bih sada kao umetnik mogao da započnem priču da je jednog lepog prolećnog dana žena šetala psa ispod zgrade našeg pozorišta. Pas je pronašao bombe, međutim, gospođa u prvi mah nije to tako protumačila, pa je došla da vidi šta je u pitanju i zatekla dve ofanzivne bombe – počeo je priču direktor BDP Slobodan Ćustić.

Situacija je, ipak, bila dramatičnija.

– Vrlo je zanimljivo da su bombe ostavljene kod magacina gde jedno pozorište drži svoju scenografiju, deo kostima, rekvizite. Gospođa je bombe prijavila nama, mi smo odmah pozvali antidiverzionu jedinicu. Ekipa je došla čas posla, nisu imali šta da demontiraju, samo da pokupe i odnesu bombe.

Nikome nije jasno otkud su se tu zadesile eksplozivne naprave.

– Verujemo da će policija naći neki trag na bombama. U blizini imamo nekadašnji bioskop, on je sada ruina, čujem da je njegov vlasnik sada pevač. Međutim, tu se skupljaju ljudi koji nemaju veze ni sa bioskopom, ni sa umetnošću, nego jednostavno tu provode svoje dane, možda je to neko od njih ostavio – dodao je direktor.

Prvi čovek pozorišta ide i korak dalje.

– Možda je to poruka nekome iz ovih zgrada, Srbija je ovo. Rad pozorišta se neometano odvija, trenutno su u toku dve probe. Inače, sve se desilo pre 12 sati i jasno je da su bombe novijeg datuma, nema reči o nekim zaostalim eksplozivnim napravama iz ratova i tome slično – zaključio je Ćustić.

Kontradiverziona ekipa policijske brigade odnela je bombe, koje su se za sada pod neutvrđenim okolnostima našle na Crvenom krstu.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – kontradiverzione ekipe, preuzeli su danas oko 11 časova dve ručne bombe koje su se nalazile u kutiji, u Ulici Daničareva. Do dolaska kontradiverzione ekipe, lice mesta su obezbeđivali pripadni PS Vračar. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja – rekli su iz MUP-a.

Pogledajte video:

Check Also

SRBIJA ODOBRAVA VAKCINACIJU DECE OD 12 DO 15 GODINA? U TOKU JE RIGOROZNA PROVERA! EVO ŠTA SLEDI!

Za nekoliko dana se može očekivati odobrenje Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) za …