Home / AKTUELNO / PAŽNJA!! UBAČENE PIRANE U TAMIŠ?!

PAŽNJA!! UBAČENE PIRANE U TAMIŠ?!

500

Krajnje neobična riba za ovaj deo sveta u nedelju je zagrizla udicu gradskog većnika zaduženog za ekologiju Vladimira Delje. On je u Tamišu, na kilometar uzvodno od Železničkog mosta, na levoj obali u plićaku dubine oko pola metra, koristeći takmičarac i plovak, upecao ribu koja veoma liči na piranu.

– U pitanju je riba koja po svim karakteristikama podseća na piranu, pre svega po karakterističnoj vilici i zubima koje ima. Očigledno je da se s promenama klime menja nešto i u životinjskom svetu Tamiša. Uhvatio sam ribu koja podseća na piranu. Nisam potpunosti siguran da je to baš pirana. Ipak, bavio sam se akvaristikom i, na osnovu mojih iskustava, mogu da kažem da neodoljivo podseća na tu vrstu. Riba je uhvaćena uzvodno od Železničkog mosta prema Jabuci – izjavio je Delja.

500

Delja je naveo da je upecao samo jednu ribu, a kao mamac koristio je crviće. Ribu nije sačuvao, ali je ona izvađena iz vode.

Pirane ili njihov bliski rođak paku, već su hvatane na području Vojvodine. Ihtiolozi, koji su ovakve ulove komentarisali u okviru „Fejsbuk” grupa posvećenih ribolovu, objašnjavaju da su to najverovatnije ribe puštene iz akvarijuma.

(Autor:013.rs)

Check Also

(VIDEO) BUNT I NASILNI PROTESTI ŠIROM EVROPE ZBOG RESTRIKTIVNIH MERA- OVO SE DEŠAVA..

Uvođenje novih oštrijih mera u borbi protiv širenja virusa korona širom Evrope pokrenulo je talas …