Home / AKTUELNO / POČINJE NAJVEĆA OFANZIVA U 2018-oj: Na čelu nepregledne kolone Asadove vojske stigao komandant elitnih „Tigrova“! Evo šta se sprema.. (MAPA)

POČINJE NAJVEĆA OFANZIVA U 2018-oj: Na čelu nepregledne kolone Asadove vojske stigao komandant elitnih „Tigrova“! Evo šta se sprema.. (MAPA)

Sirijska arapska armija vrši konalne pripreme za predstojeću najveću ofanzivu u 2018. godini.

Elitne Tigrove snage Sirijske arapske armije stigle su na istok Damaska kako bi uzeli učešće o predstojećoj ofanzivi na Istočnu Gutu, najvećem uporištu terorista kod prestonice Sirije.

Iako nije zvanično saopšteno na koji deo fronta u Istočnoj Guti će Tigrove snage biti raspoređene veruje se da će oni predvoditi napad na veliko uporište terorista, grad Harastu.

Deo Tigrovih snaga mogao bi odmah da bude upućen u bazu mehanizovane brigadejužno od Haraste kako bi održavao liniju snabdevanja i sprečavao da ona padne u ruke terorista Hadžat Tahrir al Šama i Harakat Ahrar al Šama.

Očekuje se da ofanziva na Istočnu Gutu započne za nekoliko dana, a sirijska avijacija već vrši udare na položaje terorista u ovom velikom terorističkom džepu.

Na čelu kolone koja je stigla u Damask bio je komandant Tigrovih snaga Suheil al Hasan.

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …