Home / AKTUELNO / POČINJE RAT ZA REPUBLIKU SRPSKU: Najava hapšenja Milorada Dodika, ukidanje imena Srpskoj kao i njenog postojanja, uvod je u nove ratne sukobe..

POČINJE RAT ZA REPUBLIKU SRPSKU: Najava hapšenja Milorada Dodika, ukidanje imena Srpskoj kao i njenog postojanja, uvod je u nove ratne sukobe..

izetbegovic-dodik-rat
Lider SDA Bakir Izetbegović zveckanjem lisicama i najavom hapšenja Milorada Dodika i ostalih organizatora referenduma u RS zvanično je zapištao za početak rata za Srpsku, piše u ponedeljak „Srpski telegraf“.

List navodi da politički i vojni analtičari smatraju da se Izetbegović sada nameračio da Srbima u RS zabrani proslavu praznika, a da će mu sledeći korak biti da ukine ime Srpskoj, a zatim i samo njeno postojanje, što će biti uvod u nove ratne sukobe.

Analitičar Branko Radun navodi da Izetbegović konstntno podstrekava nove ratne sukobe.

– Pune dve decenije nikome nije smetala proslava Dana Srpske, ni međunarodnoj zajednici, ni muslimanima, ni Hrvatima… Sada Ustavni sud BiH donosi ovu sramnu odluku i to sve pod pritiskom Bakira Izetbegovića. Krenuo je u obračun sa RS, sledeći Bakirov korak je ukidanje njenog imena, a zatim i nje same. Na taj način on udara i na Srbiju – tvrdi Radun.

Vojni analtičar momir Stojanović kaže da je novi građanski rat u BiH vrlo moguć.

– Ukoliko Izetbegović radikalizuje svoje pretnje Dodiku i RS, te za to obezbedi podršku stranih sila, mogućnost novih sukoba je vrlo realna. Izetbegović se finansijski oslanja na Tursku i Saudijsku Arabiju, a politički na SAD. Njima je u interesu da RS više ne postoji. S druge strane, Srbi su se krvavo borili za RS i oni će to braniti svim sredstvima – navodi Stojanović.

Check Also

SRPSKA DOKTORKA IZ ŠVEDSKE RASPAMETILA JAVNOST: STARI ŠETAJU, ŠKOLE I KAFIĆI RADE, A 10 PUTA VIŠE ZARAŽENIH NEGO U SRBIJI!

U Kraljevini Švedskoj nema policijskog časa, građani se kreću normalno, idu na posao, saobraćaj radi, …