Home / AKTUELNO / Podignut nivo borbene gotovosti: Vojska spremna za odbranu Srba od OVK!

Podignut nivo borbene gotovosti: Vojska spremna za odbranu Srba od OVK!

nikolic- vojska- srbija

Biro za koordinaciju službi bezbednosti, kojim je juče rukovodio premijer Srbije Aleksandar Vučić, predložio je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da donese odluku o dodatnom angažovanju Vojske Srbije na jugu zemlje, kaže direktor VBA Petar Cvetković.

Biro je predložio Vladi Srbije da formira posebno telo koje će zajednički da koordinira akciju svih bezbednosnih struktura i snaga.

Posle sednice Biroa, kojom je predsedavao premijer Aleksandar Vučić, direktor VBA Petar Cvetković rekao je novinarima da će tim telom da rukovodi komadant Žandarmerije Goran Dragović.

Na sednici Biroa na kojoj su učestvovali i ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razmatrana je situacija u Makedoniji i uticaj tog stanja na teritoriju Srbije i doneti su pomenuti predlozi kako bi se sprečilo prelivanje sukoba iz Makedonije na teritoriju Srbije.

Srbija je podigla nivo borbene gotovosti i spremna je da zajedno sa ostalim bezbednosnim strukturama brani njen teritorijalni suverenitet i integritet, poručio je večeras ministar odbrane Bratislav Gašić tokom obilaska baze Cvore na granici sa Makedonijom.

– Spremni smo da zajedno sa ostalim bezbednosnim strukturama Republike Srbije odgovorimo na sve izazove koji bi ugrozili teritorijalni suverenitet i integritet zemlje i njenih građana – rekao je ministar u izjavi za Tanjug.

Check Also

Kinezi otkrili kako je Rusija izvršila fatalan udarac na dolar…

Protivmere Moskve, uvedene kao odgovor na antiruske sankcije, zadale su ozbiljan udarac poziciji dolara u …