Home / AKTUELNO / PODUHVAT KOJI SE RETKO VIĐA DANAS: Nišlija rizikovao svoj život i utrčao u ledenu Nišavu da spasi napuštenog psa! (VIDEO)

PODUHVAT KOJI SE RETKO VIĐA DANAS: Nišlija rizikovao svoj život i utrčao u ledenu Nišavu da spasi napuštenog psa! (VIDEO)

500Foto: Youtube, Zoran Zox Pavlović

Nišlija Saša Pešić, koji već četiri godine u svom azilu brine o 450 napuštenih pasa, pokazao je još jednom da ljubav prema životinjama nema granice.

On je, rizikujući povređivanje pa i sopstveni život, juče izveo pravu vratolomiju ne bi li spasio preslatkog mešanca koji se, ko zna kakvim spletom okolnosti obreo zarobljen na rečnom ostrvu u Nišavi, kod Betonskog mosta.

Pešić je, spazivši životinju u bezizlaznoj situaciji, skočio prvo na jedan stub mosta kod nekadašnjeg Grčkog konzulata, a onda je, ne razmišljajući o posledicama, utrčao u ledenu Nišavu, iako je spoljna temperatura bila tek negde oko nula stepeni Celzijusa.

Psa je uzeo u naručje i istim putem, gazeći ledenu reku, vrato se do stuba mosta. Prolaznici su mu pritekli u pomoć, jedan od njih se spustio sa ograde mosta kako bi prihvatio psa, ali se onda i sam spasilac našao u nezavidnoj situaciji, jer zbog visine stuba nije mogao da se vrati natrag na most.

Ipak, Pešić je uspeo nekako da se uspentra uz stub mosta uz pomoć prolaznika, pa je cela priča imala srećan kraj.

Brigu o psu preuzela je jedna prolaznica, koja je nemo posmatrala dramatičnu akciju spasavanja.

Pešić je postao poznat široj javnosti kada je inspekcija opštine Crveni krst, sredonim decembra naložila da iseli Azil u kojem brine o 450 napuštenih pasa. Ali, nakon velike bure na društvenim mrežama, gradske vlasti su odustale od iseljenja azila.

(Telegraf.rs)

Check Also

NIKOLA PILIĆ: NJIH NERVIRA ŠTO JE NOVAK 350 NEDELJA BROJ 1 NA SVETU- ŠTO JE PREŠAO NADALA I FEDERERA U SVIM SEGMENTIMA..

Nekadašnji trener Novaka Đokovića u mlađim danima Nikola Pilić osvrnuo se na aktuelnu situaciju u …