Home / AKTUELNO / POGLEDAJTE KAKO JE VENECUELANSKI SU-30 PRESREO AMERIČKI AVION! AMERIKANCI TVRDE DA MOSKVA STOJI IZA SVEGA! (VIDEO)

POGLEDAJTE KAKO JE VENECUELANSKI SU-30 PRESREO AMERIČKI AVION! AMERIKANCI TVRDE DA MOSKVA STOJI IZA SVEGA! (VIDEO)

Venecuelanski borbeni avion Su-30 „agresivno je presreo“ američki izviđački avion iznad Karipskog mora, koji je bio na putu ka američkoj Južnoj komandi (Southcom), u potezu koji je američka vojska u saopštenju nazvala neprofesionalnim.

Kako je južna komanda na Tviteru saopštila, venecuelanski lovac, koji je poleteo sa aerodroma na oko 320 kilometara od Karakasa u petak, „agresivno je presreo“ američki EP-3 na nebezbednoj udaljenosti i tako ugrozila i posadu i avion.

„EP-3 je bio na međunarodno priznatom i odobrenom zadatku i međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Karipskog mora“ navodi se u saopštenju američke komande.

Međutim, venecuelanski ministar odbrane Vladimir Padrino Lopez izjavio je da je američka letelica ušla u vazdušni prostor Venecuele i nije prijavila potrebne informacije kršeći međunarodne propise.

S obzirom na to da je Venecuela kupila vojne avione, uključujući i Su-30, od Rusije, Američki zvaničnici su ovaj incident na nebu iskoristili da prst upere upravo u Mosku.

Južna komanda je saopštila da je potez venecuelanskog borbenog aviona „pokazo neodgovornu vojnu politiku Rusije koja podržava nelegitimni režim Nikolasa Madura i tako podriva međunarodne napore u borbi protiv nelegalne trgovine“.

(Mediji)

Check Also

SRPSKI ANALITIČAR IZ SAD: „U VAŠINGTONU KAO DA JE RATNO STANJE!“

Sve u Vašingtonu i SAD deluje kao da je ratno stanje, kaže analitičar spoljne politike …