Home / AKTUELNO / „Političari znaju da petao koji prvi kukurikne obično završi u loncu! Prvi je, doduše, kukuriknuo Dačić, ali se i Mihajlovićeva čuje!

„Političari znaju da petao koji prvi kukurikne obično završi u loncu! Prvi je, doduše, kukuriknuo Dačić, ali se i Mihajlovićeva čuje!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da mu nije jasno zašto se ministri Ivica Dačić i Zorana Mihajlović samokandiduju za njegovu funkciju kada je došao tek na pola mandata i da se, kako je rekao, ni „žuti iz opozicije“ ne ponašaju tako kao njih dvoje.

nikolic

Kako je naveo Nikolić, potpredsednica SNS nema čak ni pravo da se kandiduje.

„Šta god da je htela, član SNS ne može sam javno da se promoviše za predsednika. To je stranačka odluka, a o tome se nije razgovaralo unutar partije. Tek sam na pola mandata. Šta dalje da objašnjavam?“, rekao je Nikolić.

On kaže da SNS neće kazniti Mihajlovićevu, jer ne kažnjava stranka već javnost.

„Teško će građani shvatiti preveliku ambiciju koja nije realna. Napadati predsednika na pola mandata?! To čak ne rade ni „žuti iz opozicije“. Znate, iskusni političari znaju da petao koji prvi kukurikne obično završi u loncu. Prvi je, doduše, kukuriknuo Ivica Dačić. Ali onda su još neki počeli da kukuriču… Ti što upadaju u politiku na čudan način i promovišu se kao stručnjaci za svaku oblast, pa mogu svake godine da budu ministri u drugom resoru, ne znaju ni političku teoriju ni političku praksu. Ponašaju se kao petao o kom sam govorio“, rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da će tekst rezolucije o Kosovu pisati uz konsultacije sa premijerom Aleksandrom Vučićem i da je vreme da preuzmu inicijativu i izvuku maksimum.

„Čujem da će tražiti da potpišemo nekakav obavezujući sporazum sa Prištinom. Da li će to značiti sporazum sa Kosovom, koje će imati prerogative nezavisne države? Ako je tako, bolje da odmah iznesemo stavove i raščistimo to pitanje“, kazao je on i dodao da ako EU očekuje priznanje takozvane nezavisnosti – toga neće biti.

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja i građevine Zorana Mihajlović izjavila je da se nije kandidovala za funkciju predsednika Republike. Potpredsednica Vlade, gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a, nije želela da komentariše izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

„Kandidovala se nisam. Ne bih da komentarišem. Kada dođe vreme za izbor predsednika Srbije građani će odlučiti ko će biti predsednik“, rekla je Mihajlović.

(N1)

Check Also

Kinezi otkrili kako je Rusija izvršila fatalan udarac na dolar…

Protivmere Moskve, uvedene kao odgovor na antiruske sankcije, zadale su ozbiljan udarac poziciji dolara u …