Home / U FOKUSU / Posle češkog potpukovnika i slovački podoficir vratio odlikovanja: „EU je zločinačka organizacija, a Srbima je učinjena nepravda!“

Posle češkog potpukovnika i slovački podoficir vratio odlikovanja: „EU je zločinačka organizacija, a Srbima je učinjena nepravda!“

Naime on je još u martu 2012 godine, tokom protestnog marša u Bratislavi bacio svoja odlikovanja koja je dobio za zasluge u mirovnim misijama širom sveta pod okriljem UN, preko ograde u dvorište Predsedničke Palate, i uputio pismo slovačkom predsedniku Ivanu Gašparoviču u kome ga obaveštava o razlozima vraćanja odlikovanja. A razlog je, između ostalog, i stanje demokratije u Republici Slovačkoj, tačnije, kako neki kažu, deficit (nedostatak, ili pre, odsustvo) demokratije.

stefan- potocki

Ili, kako mi je u privatnoj prepisci iste te, 2012. godine napisao: ,,EU je zločinačka organizacija… Imam svoj stav. Bio sam u Jugoslaviji 93′ – 94′ Unproforac, i 98′ – 99′, ukupno skoro dve godine. UVEREN SAM O NEPRAVDI PREMA SRPSKOM NARODU.”

U odgovoru mu je navedeno da još uvek ima odbrambenu obavezu kao vojnik u rezervi, nakon čega je odlučio da vrati i svoju vojničku knjižicu:
,,Obraćam Vam se kao vrhovnom komandantu oružanih snaga Republike Slovačke i dajem Vam na znanje, da nakon razmatranja svih mogućih posledica odbijam da budem u rezervi i odbrambenoj obavezi ove države – Republike Slovačke.”

Široj javnosti u Slovačkoj je ipak postao poznat tek nakon paljenja zastave Evropske unije tokom protesta u Bratislavi, zbog čega je dobio zabranu ulaska na teritoriju grada.

Pre nekoliko dana, tačnije u subotu 17. januara sam mu se javio kako bismo napisali nešto više o svemu ovome, a posebno o njegovom boravku u Jugoslaviji i stavu prema srpskom narodu.

Odgovor je glasio: ,,Danas sam prvi put posle sedam meseci na internetu”.

500

Prirodno, moje pitanje je bilo: ,,Gde se nalaziš?”

Odgovor kratak, vojnički: ,,Pod Luganskom… opolčenie… Rusija…”

Uglavnom izbegavam nepristojne izraze u tekstovima, ali ovaj put ću napraviti izuzetak (nadam se da mi nećete zameriti):

500

”Borimo se… biće veselo… EU će se usr.ti.”

Siguran sam da ćemo nakon njegovog povratka iz Novorusije, imati o čemu da pišemo.

Podari mu Gospode dug život!

(FB stranica Reci ne EU, Fejsbukreporter)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …