Home / AKTUELNO / POPLAVLJEN KRUPANJ: REKE PODIVLJALE ZA SAT VREMENA I NAPRAVILE PAKAO (VIDEO)

POPLAVLJEN KRUPANJ: REKE PODIVLJALE ZA SAT VREMENA I NAPRAVILE PAKAO (VIDEO)

Jako nevreme u popodnevnim satima pogodilo je Krupanj. Zbog velike količine padavina izlile su se reke Bogoštica, Jezava i Brštica koje su poplavile na desetine kuća.

Za nekoliko minuta deo opštine potpuno se našao pod vodom, a bujica je nosila sve pred sobom. Voda je prodrla i u osnovnu školu u ovoj opštini i ugrozila više domaćinstava.

Na delu teritorije proglašena je vanredna situacija.

– Da je reka u centru varošice porasla za još dvadesetak centimetara, ceo Krupanj bio bi ponovo pod vodom. Voda je ušla u pedesetak kuća. Štete ima i na putnoj infrastrukturi. Oko 100 hektara oranica je uništeno – kaže Ivan Isailović, predsednik opštine Krupanj.

Rečna korita su očišćena na vreme i to je znatno smanjilo štetu, ali ona i ovog puta nije zaobišla Krupanj.

– Za dlaku je izbegnuto ono što se dogodilo 2014. godine. Da je samo još malo nastavila da pada, ja mislim da bi šteta bila neprocenjiva. Nekoliko kuća je pod vodom, voda je ušla u školu, ima dosta dvorišta koja su poplavljena, ali je veća šteta izbegnuta samo zbog toga što su urađene obaloutvrde – priča meštanka ove opštine.

Sve reke i potoci u ovom mestu nadošli su zbog velike količine kiše koja je počela da pada negde oko 15.30 časova. Najveći problem napravila je reka Bogoštica koja se izlila i poplavila dvorišta, a nekima su i prizemni delovi kuća poplavljeni, navodi se na zvaničnom sajtu opštine, gde stoji i da je bilo potrebno samo sat vremena da „reke podivljaju“.

Meštani ovog mesta strahuju od ovih prizora jer su im u sećanju katastrofalne poplave koje su pogodile Krupanj 2014. godine.

Tada je porušeno pedeset, a oštećeno tri stotine kuća, bilo je čak 200 aktiviranih klizišta i 25 srušenih mostova.

Inače, u Srbiji je zbog poplava izazvanih padavinama koje nisu prestajale danima na snazi vanredna situacija, a najviše su pogođeni Kraljevo, Lučani, Guča i Ivanjica.

Pogledajte video zapis:

Check Also

NAROD I OPOZICIJA UPALI NA SEDNICU: TAJKUN I VESIĆ HOĆE DA SRUŠE NAJSTARIJI DEO BG (VIDEO)

Javna rasprava o izmenama Plana detaljne regulacije za Kosančićev venac, organizovana je samo forme radi …