Home / AKTUELNO / POROŠENKO NAJAVLJUJE NOVU ETAPU RATA U UKRAJINI: Evo kada će krenuti velika bitka za Donbas… (VIDEO)

POROŠENKO NAJAVLJUJE NOVU ETAPU RATA U UKRAJINI: Evo kada će krenuti velika bitka za Donbas… (VIDEO)

Operacija ukrajinske vojske u Donbasu, ili kako to kijevske vlasti nazivaju “Antiteroristička operacija“, uskoro će se završiti i započeće nova etapa rata u tom regionu.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je za lokalne medije u Vinici da će ATO biti završena u maju 2018. godine, i da će odmah po završetku ATO biti započeta “Operacija udruženih snaga“ u Donbasu.

“Mi uvodimo nove i efikasnije mere za primenu oružanih snaga. To radimo jer vidimo nagli porast nivoa pretnje na istoku naše države“, rekao je Porošenko.

Antiterorističkom operacijom je do sada rukovodila Služba bezbednosti Ukrajine (SBU), a rukovođenje novom operacijom će preuzeti vojska čiji je vrhovni komandant predsednik Ukrajine Petro Porošenko, a komandant jedinica na terenu će biti general-major Sergej Najev.

Ukrajinski predsednik je dodao da će novom operacijom “biti srušeni Putinovi snovi o Novorusiji i Malorusiji“.

Eventualna ofanziva ukrajinskih snaga na teritorije koje su pod kontrolom Donjecka i Luganska bi predstavljale grubo kršenje mirovnih pregovora i dogovora u Minsku, a predstavnici obe narodne republike u Donbasu su ranije izjavljivali da su u svakom trenutku spremni da odbiju masovni napad ukrajinske vojske.

Pogledajte video:

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …