Home / AKTUELNO / Posle 30 godina i nakon svih plastičnih operacija, pao kralj kokaina..!

Posle 30 godina i nakon svih plastičnih operacija, pao kralj kokaina..!

Foto: Polícia Federal de Brazi
Foto: Polícia Federal de Brazi

Jedan od najvećih južnoameričkih “kraljeva kokaina”, koji je bežao od policije skoro 30 godina, i čak uradio plastične operacije promene lica, uhapšen je u zapadnoj brazilskoj državi Mato Groso, saopštila je danas brazilska policija.

Luiš Karlos da Roša, poznat pod nadimkom “Bela glava” uhapšen je u akciji nazvanoj “Spektrum” u gradu Soriso, što na portugalskom znači “osmeh”, navodi se u saopštenju policije, prenosi AFP.

Da Roša je promenio ime i lični opis kako bi izbegao policiju i nastavio da se bavi trgovinom drogom.

Kako se navodi, u policijskoj akciji uhapšen je i čovek koji je važio za Da Rošinu “desnu ruku”, a tokom akcije, u kojoj je učestvovalo 150 agenata, zaplenjeni su luksuzni automobili, avioni, farme i druga imovina vredna 10 miliona dolara.

Tokom akcije, policija je nosila teško kalibarsko oružje, a kada su upali u kuću u kojoj se begunac nalazio, agenti su proučavali fotografije sa starim karakteristikama lica Da Roše i aktuelnom fotografijom, na osnovu cega su zaključili da se radi o istoj osobi.

Da Roša je optužen da je razvio veliku narko mrežu, koja obuhvata proizvodnju kokaina u džunglama Bolivije, Kolumbije i Perua, a koja je distribuirala drogu po Južnoj Americi, SAD i Evropi.

Optužen je i da je bio jedan od glavnih dobavljača koji vladaju u velikim područjima Sao Paola i Rio de Žaneira, kao i da je na osnovu toga stekao oko 100 miliona dolara ličnog bogatstva.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …