Home / AKTUELNO / POSLE PRVOG UDARA FRANCUZI NAJAVLJUJU: Novi napadi će uslediti ako Sirija..

POSLE PRVOG UDARA FRANCUZI NAJAVLJUJU: Novi napadi će uslediti ako Sirija..

Ciljevi međunarodnih udara na Siriju su ispunjeni i u ovoj fazi nisu planirani novi napadi, rekao je danas francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan.

On je dodao da bi sirijska vlada trebalo da zna da bi i novi udari mogli biti u planu ukoliko Damask ponovo pređe “crvenu liniju”, odnosno upotrebi hemijsko oružje.

“Veliki deo sirijskog arsenala hemijskog oružja je uništen”, rekao je Le Drijan francuskoj televiziji BFM.

Le Drijan je napomenuo da nema promena u planu francuskog predsednika Emanuela Makrona da idućeg meseca otputuje u posetu Rusiji.

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju, u kojima je pogođena i vazdušna baza zapadno od Damaska, u blizini granice sa Libanom.

Napad je pogodio i vojni depo u istočnom Kalamunu, severozapadno od Damaska, lokaciju u Masjafu 170 kilometara severno od prestonice.

Sirijski mediji su javili da je pogođen naučno istraživacki centar u Damasku za koji Pentagon tvrdi da je korišćen za razvijanje i proizvodnju hemijskog i biološkog oružja, preneo je Rojters.

Francuska ministarka odbrane Florans Parli izjavila je jutros da je francuska vojska tokom noći gađala glavni sirijski centar za istraživanje hemikalija i još dva objekta.

(Tanjug)

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …