Home / AKTUELNO / VUČIĆ O NAPADU U SIRIJI:“Nije lako reći sve jednom rečenicom..”

VUČIĆ O NAPADU U SIRIJI:“Nije lako reći sve jednom rečenicom..”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da o situaciji u Siriji “nije lako reći sve jednom rečenicom”.

On je za RTS rekao da smo mi “brojčano mala zemlja u igri velikih sila i ne treba da se mešamo”.

Govoreći o noćas izvedenom napadu na Siriju koji su izvele SAD, Velika Britanija i Francuska, Vučić je rekao da je isplivalo nekoliko stvari.

“Kao prvo, pokazalo se da je politika vojne neutralnosti jedina politika koju možemo da vodimo. Naša politika o vojnoj neutralnosti je takva da mi razumemo svoje mesto u svetu, mi smo brojčano mala zemlja, moramo sa svima da razgovaramo, i da imamo partnerski i prijateljski odnos i da izbegavamo ovakav scenario u zemlji i regionu”, naglasio je on i dodao da se stariji dobro sećaju bombardovanja 1999-te.

“Drugo, živimo u svetu koji je prožet raznim sukobima i interesima, gde se zbog vojnih i poličkih interesa mogu stvoriti brojna žarišta, Atmosfera u svetu podseća na onu pred Drugi svetski rat, mada mene više podseća na period pred Prvi svetski rat, mada ne mora da znači da će do toga doći”, rekao je predsednik Vučić.

Kao treću tačku, Vučić je istakao značaj mira i stabilnosti.

“Pokazalo se koliko je važno da mi razumemo koliko mir i stabilnot nisu nešto što možete uvek da imate, a jedan dan rata toliko vraća unazad. Zato je u vakvim situacijama važno pokazati oprez smirenost i odgovornost”, kazao je Vučić.

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …