Home / AKTUELNO / POSLE SLUČAJA „JOKIĆ“- NOVI PROBLEM ZA SRBIJU!?

POSLE SLUČAJA „JOKIĆ“- NOVI PROBLEM ZA SRBIJU!?

Košarkaška reprezentacija Srbije će i definitivno biti bez Bogdana Bogdanovića u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali i pored toga postoji još jedan zabrinjavajući faktor.

Bogdanovićevi Atlanta Hoksi uspeli su da savladaju Filadelfiju i plasiraju se u finale Istočne konferencije, gde ih očekuje duel sa Milvoki Baksima.

S obzirom da finalna serija počinje u noći između 23. i 24. juna, a da su kvalifikacije za OI, koje se održavaju u Beogradu, na programu od 29. juna, nemoguće je da bivši bek Partizana bude tu na vreme.

To, doduše, ne predstavlja veliki problem za Orlove, jer su šanse da se Bogdan pojavi na kvalifikacijama bile ionako male, sve i da je Atlanta izgubila od Filadelfije.

Na najboljeg srpskog beka se računa ukoliko se Srbija plasira na Igre u Tokiju, gde je već ostala bez najboljeg igrača planete, Nikole Jokića.

Ukoliko serija Hoksa i Baksa ode u sedam utakmica, taj meč bi bio na programu 6. jula, a ukoliko Atlanta napravi još jedno iznenađenje i plasira se u veliko finale – tek onda nastaje problem.

Ako se serije finala Istoka i Zapada oduže i ukoliko to bude slučaj sa velikim finalom, moguće je da poslednji meč NBA sezone bude odigran 22. jula.

Početak Olimpijskih igara je, podsetimo, zakazan za 23. jul – samo dan nakon potencijalno poslednjeg dana sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Taj razlog, ali i onaj koji se tiče Bogdanovićeve povrede kolena čiji stepen trenutno nije poznat, značajno će uticati na to da li će dvadesetosmogodišnjak iz Beograda otputovati u Tokio.

Vredi podsetiti da je Jokić odjavio poziv selektora Kokoškova posle izuzetno naporne sezone iako je imao oko mesec i po dana odmora do početka Igara.

Prema dostupnim informacijama, Bogdan želi da učestvuje na Olimpijskim igrama, ali posle analize postojeće situacije, teško da bi mu iko mogao zameriti ako od istih odustane.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …