Home / AKTUELNO / POSLEDNJA VEST: Američki tenkovi otvorili vatru na ruskoj granici- Rusi spremili žestok doček! (VIDEO)

POSLEDNJA VEST: Američki tenkovi otvorili vatru na ruskoj granici- Rusi spremili žestok doček! (VIDEO)

tenk- abrams- usa- sad 4
Ruski kanal TV Zvezda emitovao je kadrove NATO manevara u Poljskoj u kojima učestvuju a,erički tenkovi Abrams i borbena vozila.

Na snimcima se vidi da u okviru vežbe „Atlantska odlučnost“ NATO uvežbava napad tenkovima.

Vežbe se održavaju na samo 60 kilometara od ruske granice.

Procenjuje se da je NATO rasporedio više od 2700  tenkova i borbenih vozila duž granice sa Rusijom, u Poljskoj i baltičkim zemljama.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da Južni vojni okrug Rusije treba jačati zbog situacije u Ukrajini i na Severnom Kavkazu.

Prema rečima Šojgua, vojno-politička situacija na jugozapadnom pravcu ostaje nestabilna.

„Na nju negativno utiču, pre svega, situacija na jugoistoku Ukrajine i delatnost međunarodne terorističke grupe i grupa na teritoriji Severnog Kavkaza“, naveo je Šojgu na sednici kolegijuma Ministarstva odbrane.

U tim uslovima, po njegovim rečima, „treba nastaviti usavršavanje borbenog sastava snaga okruga, mobilizacije vojnika po ugovoru, jačanje snaga novim sistemima naoružanja i vojne tehnike, kao i razvoj vojne infrastrukture“.

Prema informacijama ministra, prošle godine „borbene mogućnosti okruga su povećane za 10 odsto“. Nastavlja se mobilizacija vojnika po ugovoru, pristiže novo naoružanje, poboljšava se vojna infrastruktura.

Zanimljivo je da je nakon dolaska velikog broja NATO tenkova u Poljsku i početka vežbi „Atlantska odlučnost“ Rusija pokrenula vežbe na kojima helikopteri treniraju upravo napad na neprijateljske kolone.

U vežbama učestvuju ruski piloti helikoptera Mi-28 „Noć Lovac“ Mi-35 „Krokodil“ i Mi-8AMTSh „Terminator“.

Pogledajte video:(rs.sputniknews.com/pravda)

Check Also

SRBI U AMERICI JAVLJAJU: OVDE KAO DA JE POČEO RAT! NAROD NAPADA POLICIJU! POČELO JE DA SE LOMI

Obazrivost, nemir, strah, izrežirani haos, ovo su ključne reči kojima trenutnu situaciju u Americi za …