Home / AKTUELNO / POSMATRA SE SITUACIJA NA KIM, DOVOLJAN JE JEDAN ZNAK! VOJSKA SRBIJE SPREMNA DA SPROVEDE NAREĐENJE!

POSMATRA SE SITUACIJA NA KIM, DOVOLJAN JE JEDAN ZNAK! VOJSKA SRBIJE SPREMNA DA SPROVEDE NAREĐENJE!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, obišli su danas u Raški deo jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske koje se nalaze u najvišem stepenu pripravnosti.

Ministar Vulin je istakao da se, u skladu sa naređenjem predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, Vojska Srbije nalazi u povišenom stepenu gotovosti, pažljivo posmatra situaciju na Kosovu i Metohiji i spremna je da reaguje na svaku provokaciju i na svako ugrožavanje srpskog stanovništva.

– U ovom trenutku, sve naše zadejstvovane jedinice su u dobrom stanju, maksimalno popunjene, sa potpuno ispravnom tehnikom i što je najvažnije, sa izuzetno visokim moralom svih njenih pripadnika. Vojska Srbije je spremna da sprovede svako naređenje i spremna je da zaštiti svoju zemlju i svoje građane, bez obzira gde žive i od svih mogućih pretnji. Ne isključujem ni jednu pretnju, i ne isključujem ni jedan odgovor – naglasio je ministar Vulin.

Načelnik Generalštaba general Mojsilović je istakao da je danas u rejonu razmeštaja jedinica i snaga za brzo i hitno reagovanje, u skladu sa naređenjem predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta i smernica ministra odbrane, imao prilike da stekne uvid u pripremljenost jedinica za dalje aktivnosti.

– Vojska Srbije trenutno izvodi pojačane aktivnosti u skladu sa naređenjem predsednika Republike Srbije i u tom segmentu bih istakao pripremljenost Vojske za sve zadatke koji eventualno mogu biti postavljeni pred nas – ocenio je general Mojsilović.

Na sastanku sa komandom Druge brigade i snaga za hitno reagovanje Specijalne brigade, brigadni general Željko Kuzmanović izvestio je ministra odbrane i načelnika Generalštaba da su sve zadejstvovane jedinice Druge brigade i Specijalne brigade u najvišem stepenu pripravnosti, da je moral na najvišem nivou, a operativne sposobnosti obezebeđuju izvršenje svih postavljenih zadataka.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba su na današnjem sastanku komande Druge brigade i zadejstvovanih snaga Specijalne brigade izdali smernice i naređenja za dalje postupanje.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …