Home / AKTUELNO / Potpisani ugovori: Evo šta Kinezi grade u Srbiji..

Potpisani ugovori: Evo šta Kinezi grade u Srbiji..

U Ćupriji je potpisan memorandum o razumevanju sa kineskom kompanijom “Blu skaj”.

To je prvi korak u realizaciji izgradnje kineskog industrijskog parka sa četiri fabrike za preradu plastike u ovoj opštini, u kojoj će posao naći 500 radnika.

Memorandum je ispred opštine Ćuprija potpisao predsednik Ninoslav Erić, a ispred “Blu skaj” Guangguo Zhou i Zaićeng Zhao.

U memornadumu stoji da će “Blu skaj” (Blue Sky Europe International Industru and Trade Techenology) u Ćupriji otvoriti industrijski park za preradu plastičnog otpada i zaposliti lokalno stanovništvo.

Ukupna, procenjena vrednost prve faze investicije iznosi 12 miliona evra.

“Blu skaj” već u prvoj fazi namerava da zaposli 500 radnika sa područja Ćuprije i drugih opština Pomoravskog upravnog okruga.

Erić je, posle potpisivanja memoranduma, izjavio novinarima, da će memorandum dovesti “ne samo do zapošljavanja radnika u “Blu skaju” i njene četiri fabrike, nego i do toga da u industrijski park dodju da ulažu i svi oni koji nešto prave od plastike”.

“Blu skaj” će proizvoditi plastiku u granulama, tako da će od 2019. godine industrijski park biti jedna velika zaokružena proizvodna celina, u kojoj će proizvođači dobara od plastike, na jednom mestu imati sve od sirovine i poluproizvoda do idealnih logističkih uslova, objasnio je Erić.

“Blu skaj” je firma koju su u Srbiji osnovali investitori iz grada Linji, središta za proizvodnju i preradu plastike i plastičnih masa u Kini.

(Tanjug)

Check Also

DANAS DVA VELIKA PROTESTA U BEOGRADU

Nakon jučerašnje blokade puteva širom Srbije, danas će u Beogradu biti održana dva protesta – …