Home / AKTUELNO / POTPUNI PREOKRET! POZNATI METEOROLOG NAJAVIO NEOBIČNU POJAVU: OD 20. JUNA SE VREME POTPUNO MENJA!

POTPUNI PREOKRET! POZNATI METEOROLOG NAJAVIO NEOBIČNU POJAVU: OD 20. JUNA SE VREME POTPUNO MENJA!

Već u utorak, a posebno u sredu tokom dana toplije i u sredu maksimum od 24 do 28 stepeni Celzijusa, prema rečima meteorologa

Nedeljno jutro osvanulo je kišovito i tmurno, a Republički hidrometeorološki zavod najavio je da Srbiju danas očekuje promenljivo vreme, sa kišom i pljuskovima. Početkom radne nedelje biće suvo, ali svežije za ovo doba godine, dok nas stabilizacija vremena i porast temperature očekuje od utorka.

– Početkom naredne nedelje uglavnom suvo, ali relativno sveže za ovaj deo godine, posebno u ponedeljak kada će se maksimumi nad većim delom regiona kretati od 16 do 21 stepen Celzijusa. Noći takođe vrlo sveže i u utorak ujutro minimumi od 6 do 13 stepeni Celzijusa, a na planinama preko 1.000 mnv uz vedru i tihu noć može biti i prizemnog mraza – napisao je Čubrilo na Fejsbuku.

Već u utorak, a posebno u sredu tokom dana toplije i u sredu maksimum od 24 do 28 stepeni Celzijusa, istakao je on. Oko srede ili četvrtka ponegde u brdsko-planinskim predelima može biti lokalnih pljuskova, posebno tokom posle podneva.

– U drugom delu nedelje pod uticajem anticiklona uglavnom suvo i još toplije, te bi za naredni vikend maksimumi bili pravi letnji i trebali bi se kretati od 27 do 32 stepena Celzijusa, a ponegde na jugu i oko 34 stepena Celzijusa – najavio je Čubrilo.

Prema njegovim rečima, oko 19. juna modeli simuliraju dosta neobičnu situaciju za letnji period godine i jačaju visinski ciklon negde nad krajnim jugoistokom Evrope.

– Kao posledica toga od 20. juna bi ponovo moglo biti nestabilnije i malo svežije, posebno na istoku uz češću pojavu grmljavinskih pljuskova – zaključio je meteorolog.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …