Home / AKTUELNO / ŠOKANTNI DETALJI! OVAJ ČOVEK JE ZA BELIVUKA PRIKRIVAO TRAGOVE IZ KUĆE STRAVE? EVO ŠTA JE PRIZNAO!

ŠOKANTNI DETALJI! OVAJ ČOVEK JE ZA BELIVUKA PRIKRIVAO TRAGOVE IZ KUĆE STRAVE? EVO ŠTA JE PRIZNAO!

Uhapšen Božidar Stolić, koji je učestvovao u prikupljanju dokaza o ubistvima u kući strave i saslušavao porodice nestalih, sumnja se da je prenosio informacije vođama klana Zviceru, Belivuku i Miljkoviću.

Božidar Stolić, inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK koji je direktno bio uključen u istragu i hapšenje klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, priveden je juče zbog sumnje da je tajne podatke odavao pripadnicima kavačkog klana.

Kako se saznaje, Stolić je direktno učestvovao u prikupljanju dokaza o zverskim ubistvima u kući u Ritopeku i na tom slučaju je radio sve do juče.

Četiri ubistva

– Stolić je među prvim inspektorima koji su ušli u kuću u kojoj je, kako se sumnja, ubijeno najmanje četvoro ljudi. Radio je na prikupljanju dokaza i tragova, i samim tim bio upoznat sa svakom informacijom, svakim tragom koji policija ima protiv Belivuka i ostalih članova grupe – otkriva izvor.

Prema njegovim rečima, Stolić se sumnjiči za zloupotrebu položaja, proverava se da li je samo prenosio informacije članovima klana koji su bili na slobodi, vođi kavačkog klana Radoju Zviceru i njegovim saradnicima, ili je eventualno učestvovao i u prikrivanju tragova.

– Na mestu zločina, kom je pristup imao ograničeni broj ljudi, on je bio u mogućnosti i da kontaminira, odnosno sklanja tragove, što se dogodilo i tokom prvog postupka koji se vodio protiv Belivuka i Miljkovića, posle kog su, zahvaljujući uništenim dokazima sa lica mesta, oslobođeni optužbi za ubistvo Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u centru Beograda – podseća sagovornik.

Ovaj policajac, osim što je imao zadatak da prikuplja dokaze, direktno je radio i na uzimanju izjava od porodica mladića koji se nalaze na spisku više od desetorice nestalih, o čijim se sudbinama ništa ne zna do danas.

– Bio je u prilici i da među prvima čuje kako su njihovi supruzi, sinovi i braća nestali. Saslušavao je oštećene i tačno znao da li i na koga sumnjaju – dodaje on.

Priznao da je krtica

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, podsetimo, uhapšena je 4. februara i tereti se za najteža krivična dela.

– Istog dana Stolić je bio u Ritopeku. Interesantno je da su Belivuk i još nekoliko pripadnika grupe presretnuti u trenutku kada su krenuli ka Rudniku da sakriju tragove, ali i da u prvom navratu u kući uopšte nije pronađena prostorija za mučenje, u kojoj je bila industrijska mašina za mlevenje mesa – kaže sagovornik, ne želeći da otkriva da li je i to predmet istrage protiv Stolića.

Prema nezvaničnim informacijama, inspektor je suočen sa dokazima koji su u međuvremenu prikupljeni protiv njega, navodno priznao je da je godinu dana bio krtica i da je najpre Belivuku i Miljkoviću, dok su bili na slobodi, prenosio informacije, a kasnije, kada su uhapšeni, njihovim saradnicima.

– Priznao je da je sve to radio iz jednog razloga – jer je za to bio dobro plaćen – otkrio je izvor.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …