Home / AKTUELNO / Premijer odlučio da Srbi vanredno izađu na birališta- Evo kada vas to očekuje.. (VIDEO)

Premijer odlučio da Srbi vanredno izađu na birališta- Evo kada vas to očekuje.. (VIDEO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nakon konsultacija sa SNS i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem odučio je da vrati mandat Skupštini Srbije i da proveri volju građana na izborima, a vanredni parlamentarni izbori biće održani zajedno sa lokalnim i pokrajinskim 24. aprila na veliki pravoslavni praznik – CVETI. Tako će Srbi posle JOVANJDANA i ĐURĐEVDANA na još jedan crkveni praznik izaći na birališta!

vucic sns srpska napredna stranka03

Vanredni parlamentarni izbori najverovatnije biće održani zajedno sa lokalnim i pokrajinskim 24. aprila, a konačnu odluku doneće predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Na strani raspisivanja izbora, kako je naveo premijer, su politička atmosfera koja se stvara u društvu i potreba da se potvrdi legitimitet za državnu politiku do 2020. On je, takođe, poručio da vanredni izlazak na birališta neće značiti dodatni trošak, jer ove godine padaju redovni lokalni i pokrajinski izbori:

– Nikada se nisam rukovodio stranačkim razlozima već interesima zemlje. Zanima me samo Srbija. Vidim da se protiv mene udružuju razne političke opcije koje međusobno nemaju ništa zajedničko, osim strasti i mržnje prema stranci koju vodim i meni lično. Smešne su priče da su zvižduci razlog za izbore. Trpeo sam najgore uvrede, mogu da pretrpim i paradajz, jaja, najteže reči, pa sam sutra nasmejan, to je moj posao.

Da li će se definitivno i kada ići na birališta znaće se nakon serije konsultacija koje će Vučić obaviti sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i funkcionerima SNS.

Ukoliko pobede razlozi ZA izbore Srbi će na birališta izaći na veliki crkveni praznik – CVETI. Naime, prema pravoslavnom kalendaru SPC 24. aprila slavi se ULAZAK GOSPODA ISUSA HRISTA U JERUSALIM. To je praznik koji se u narodu zove i CVETNA NEDELJA i uvek je 7 dana pre praznovanja VASKRSA.

Ovo neće biti prvina da Srbi izlaze na izbore kada SPC i vernici proslavljaju nekog svetitelja, a tako su predsednici Srbije i premijeri birani na Svetog Jovana (20. januara 2008. godine kada je biran predsednik Srbije – pobedio Boris Tadić) i na Đurđevdan (6. maj 2012. godine kada su održani izbori na svim nivoima, a posle kojih je za predsednika Srbije izabran Tomislav Nikolić, a za premijera Ivica Dačić).

Pogledajte video:

(Telegraf)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …