Home / AKTUELNO / PREOKRET U UKRAJINI: Mnogi zvaničnici se okrenuli protiv Porošenka, tvrde da je naredio obaranje malezijskog aviona..

PREOKRET U UKRAJINI: Mnogi zvaničnici se okrenuli protiv Porošenka, tvrde da je naredio obaranje malezijskog aviona..

Ukrajinski zvaničnici tvrde da je predsednik Porošenko bio taj koji je naredio da se obori malezijski avion MH17

Ukrajinski političari ne isključuju da je predsednik Petro Porošenko bio taj koji je naredio da se obori Boing 777, let MH17, iznad Donbasa, pišu ruski mediji.

Retorika Zapada u vezi sa padom aviona u Donbasu se u poslednje vreme promenila. Ne tako davno, holandski zvaničnici su izjavili da je Ukrajina možda bila uključena u napad na civilni avion.

U tom smislu, ukrajinski političari, koji su ranije branili ukrajinskog predsednika Porošenka, sada su prikočili po mnogim pitanjima.

Na primer, bivši ukrajinski poslanik Aleksej Žuravko je rekao da je Porošenko lično odgovoran za pad aviona kompanije Malezija Erlajns.

“Pre svega, mislim da je Porošenko lično direktno odgovoran za činjenicu što je Boing oboren. Takođe verujem da je on naredio da se to uradi. Mogu sa sigurnošću reći: Ljudi bliski Porošenku već govore da je Porošenko naredio da se obori taj avion,“ rekao je Žuravko.

Govoreći u emisiji “Special Article,“ Žuravko je rekao da on svesno daje takve izjave jer stanje u Ukrajini “liči na pakao.“

Webtribune.rs

Check Also

UDARNO! KRIZNI ŠTAB TRAŽI ZATVARANJE SRBIJE NA NEKOLIKO NEDELJA- SPREMA SE POLICIJSKI ČAS!

Zamenik direktora niškog Kliničkog centra Radmilo Janković ocenio je da je jedini način da se …