Home / AKTUELNO / PRIŠTINA DIGLA UZBUNU: RUSIJA I KINA ŠALjU VOJSKU NA KOSOVO!

PRIŠTINA DIGLA UZBUNU: RUSIJA I KINA ŠALjU VOJSKU NA KOSOVO!

Diplomatska ofanziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se u poslednjih dve nedelje sastao sa dvojicom najmoćnijih lidera sveta – predsednicima Kine Si Đinpingom i Ruske Federacije Vladimirom Putinom i od njih dobio nedvosmislenu podršku za rešavanje kosovskog problema – izazvala je pravu paranoju u Prištini!

Ta paranoja je tolika da su šiptarski bezbednjaci svojim „saveznicima“ u NATO i SAD već dojavili da je Vučić u Pekingu tražio i dobio vojnu pomoć za invaziju na Kosovo?!

Diplomatski izvori otkrivaju da su iz Prištine u Vašington i Brisel stigle poverljive diplomatske depeše u kojima se otkriva navodni „srpsko-rusko-kineski“ plan.

– Albanci su jako nervozni zbog čvrste podrške koja je Srbiji stigla nakon poslednjeg sastanka Vučića i Putina u Kremlju! Oni su svojim diplomatskim kanalima dojavili saveznicima na Zapadu kako je Vučić u Moskvi, ali i nedavno u Pekingu zapravo dobio uveravanja da su ove dve sile spremne i da pošalju vojnu pomoć Srbiji za intervenciju na Kosovu! Istovremeno, u tim depešama se upozoravaju SAD i NATO i da su Kina i Rusija spremne da prošire opseg vojno-tehničke saradnje sa Srbijom i da našoj zemlji pod najpovoljnijim uslovima isporuče ofanzivno naoružanje – prenosi izvor upoznat sa sadržajem ovih dokumenata.

U njima se, kako dodaje, podseća i na prethodnu pomoć koju je Srbija dobijala od ove dve sile.

– Albanci, naravno, nisu propustili da navedu kako su i do sada Rusija i Kina svim silama bile uz Srbiju u zaštiti vitalnih nacionalnih interesa. Pomenuto je i to kako su iz Moskve i Pekinga više puta navodili da su spremni da brane Srbiju i srpski narod svim sredstvima – navodi izvor.

Ova saznanja juče je posredno potvrdio ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je rekao da Srbija ima moćne saveznike na koje uvek može da računa u zaštiti svojih nacionalnih interesa.

– Velike sile, kakva je Rusija, uvek su uključene na razne načine u sve što se dešava u svetu, a posebno u regionu Balkana. Nađite mi još jednog predsednika bilo koje zemlje ove veličine koji je u 15 dana razgovarao i sa kineskim i sa ruskim predsednikom, a u isto vreme održavao najbolju moguću komunikaciju i sa EU i sa predstavnicima drugih najznačajnijih zemalja na svetu – kaže Vulin i dodaje da je podrška koju smo da sad dobili posebno važna.

– Sastanak u Moskvi je bio poruka čitavom svetu da sada, kada je Srbiji veoma teško ima moćnih zemalja i moćnih političara koji hoće da nas podrže.

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …