Home / AKTUELNO / PRIŠTINA OTIMA SRBIJI PODRUČJA SVE DO BUGARSKE GRANICE- EVO KOJE GRADOVE UZIMAJU…

PRIŠTINA OTIMA SRBIJI PODRUČJA SVE DO BUGARSKE GRANICE- EVO KOJE GRADOVE UZIMAJU…

Američki vojni časopis “Stars and strajps” objavio je mapu lažne države Kosovo kojoj su pripojeni Preševo, Medveđa i Bujanovac, ali i Vranje, Novi Pazar, Bosilegrad, sve do bugarske granice!

Ovaj časopis se, inače, kao zvanično glasilo ministarstva odbrane SAD deli u američkim vojnim bazama širom sveta, piše Informer i dodaje da sagovornici lista smatraju da ovakve stvari nikako ne predstavljaju slučajnost, već osmišljenu provokaciju.

“Autor ove mape ne poznaje osnove geografije Balkana, jer ne postoji nikakva veza ovih gradova sa Kosovom. Iz ovoga se vidi američka podrška projektu stvaranja nezavisnog Kosova i ‘velike Albanije’”, rekao je analitičar Mišel Zubenica.

Bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević ocenjuje da je u pitanju klasična pretnja Srbiji, jer Vašington dobro zna šta se dešava u Prištini.

“Na ovaj način šalje se poruka Beogradu da može izgubiti i više od onoga što su Albanci već oteli. Američka geopolitička aktivnost i njeno delovanje na međunarodnom pravu predstavljaju klasično razbojništvo. Oni se ne mire sa gubitkom uticaja i opadanjem moći, pa više i ne skrivaju prave namjere.

To više nije ni demokratsko ni liberalno lice napredne države, već lice zle imperije u raspadu. Ovakvo ‘Kosovo’, koje predstavlja centar radikalnog islamizma i terorizma, slika je i prilika američke politike”, naveo je Galijašević.

(Tanjug)

Check Also

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O ODLASKU U GRČKU OVOG LETA

Grčka je omiljena letnja destinacija Srba već godinama unazad, pa je ovih dana sve aktuelnije …