Home / AKTUELNO / PRIZEMLJENJE ĆE BITI GRUBO: Makron uradio nešto Putinu što nije smeo ni Obama! (VIDEO)

PRIZEMLJENJE ĆE BITI GRUBO: Makron uradio nešto Putinu što nije smeo ni Obama! (VIDEO)

500

Predsednik Francuske uradio je nešto što se nije usudio da uradi nijedan svetski lider. Naime, on je stojeći pored Vladimira Putina kritikovao ruske medije.

Odgovarajući na pitanja novinara, na zajedničkoj konferenciji za medije, nakon susreta sa ruskim predsednikom u ponedeljak, da prokomentariše svoju odluku da u predizbornoj kampanji zabrani pristup Raša tudeju i Sputnjiku, Makron je rekao da su ta dva medija vršila veliku propagandu protiv njega.

“Raša tudej i Sputnjik su bili uticajni mediji koji su u nekoliko navrata izneli ozbiljne neistine o meni i mojoj kampanji.

Zato nisu bili pozvani u moj izborni štab…Dakle, govorićemo otvoreno, ali Raša tudej i Sputnjik se nisu ponašali kao organi medija i novinari, već kao agenti uticaja i propagande, i to kao lažljive propagande, ni manje ni više.

Nikad to neću tolerisati”, izjavio je novi francuski predsednik, dok je na svega nekoliko centimetara od njega stajao Putin

Treba podsetiti da je Makronov izborni štab optužio Rusiju da stoji iza hakerskih napada i curenja imejlova iz Makronovog štaba čiji je cilj bio da se utiče na rezultat izbora, a sve po uzoru na aferu uplitanja Rusije u američke izbore prošle godine, na kojima je pobedio Donald Tramp.

Francuski mediji sui ranije konstatovali da su ruski mediji izveštavali o Makronu na prilično negativan način, koji se ponekad graničio sa klevetom.

Kako je tada izvestio Dejli bist, moguće je da je ta hakersko-propagandna akcija bila neuspešna jer je Makronov štab to predvideo pa je namerno dao hakerima pristup lažnim dokumentima.

Za Putina je, s druge strane, sve to “nepostojeća tema” o kojoj nema šta da diskutuje. On je rekao i da uopšte s Makronom o tome nije razgovarao.

Međutim, kako su za Politiko naveli Makronovi pomoćnici, o tome jeste bilo razgovora između dva lidera.

Pogledajte video:


(Index.hr)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …