Home / AKTUELNO / Protojerej Šmigić: Popeli se na crkvu konopcem zakačenim za krst i postavili dron!

Protojerej Šmigić: Popeli se na crkvu konopcem zakačenim za krst i postavili dron!

Dron, koji je „uleteo“ na stadion JNA usred meča Srbija-Albanija noseći zastavu „Velike Albanije“, po prvim informacijama poleteo je sa kupole crkve Svetog Arhangela Gavrila, a u crkvi nezvanično tvrde da se počinilac ove provokacije na kupolu popeo preko gromobrana i konpcem koji je bio zakačen za krst na centralnoj kupoli!

500

Iako se ustručava da ponudi objašnjenje sinoćnjeg incidenta, starešina hrama Ilija Šmigić, objasnio je kako je došlo do postavljanja drona.

– Neko se verovatno popeo preko gromobrana, na kojem postoje stepenice, a onda je kanopcem pričvršćenim za krst na kupoli stigao do vrha. Kanap smo zatekli jutros kako visi sa krsta. Crkkva se zaključava oko 19 sati, i to sigurno nije postavljeno na kupolu do tada. Nemamo ni osvetljenje, ni video nadzor, iako smo to nekoliko puta zahtevali – kaže Šmigić, koji dodaje da inventar crkve ipak nije oštećen.

Protojerej Šmigić veruje da ovakav poduhvat nije mogao biti isplaniran i obavljen za jedan dan, već veruje da je akcija planirana nedeljama unazad.

U zgradi u Bulevaru Mira 32, koja se nalazi u neposrednoj blizini crkve i stadiona, uočeni su preteći i uvredljivi natpisi protiv Srba, u kojima se pominje „UČK“ (Oslobodilačka vojska Kosova, odnosno OVK). Nije poznato da li su organizatori sinoćnje provokacije „posećivali“ i ovaj objekat.

(Blic)

Check Also

FRANCUZI ŠOKIRANI: U SRBIJI ISELJAVAJU 20.000 LJUDI ZBOG 312 RADNIH MESTA!?

Francuska nacionalna televizija, u udarnom terminu, kritikovala je projekte Rio Tinta u Srbiji. Posebno je …